Stäng
Meny
sön
27
jan
Kl 19.30

Sven Bertil Taube

Så länge skutan kan gå med Peter Nordahl på piano

Sven Bertil Taube

Så länge skutan kan gå med Peter Nordahl på piano

Evenemanget är inte längre aktuellt

Sven-Bertil Taubes hyllade Dramatenkonsert på Sverigeturné hösten 2018. Efter publiksuccén på Dramaten i vintras, med ett tiotal slutsålda konserter, åker Sven-Bertil Taube och Peter Nordahl på landsomfattande turné i ett samarbete mellan Dramaten och Universal Music.

När Sven-Bertil Taube hösten 2017 utkom med albumet Så länge skutan kan gå – i samarbete med arrangören och producenten Peter Nordahl – var det många inklusive dem själva som trodde att sviten med en trilogi nu fullföljts. Men så blev det lyckligtvis inte.

Efter succén på Dramaten i vintras fick de sådan mersmak att duon i höst åker ut på turné. Med sig har de inte bara repertoar från vinterns föreställning, utan de kommer även bjuda på nya sånger hämtade från kommande albumet med fler Taube-tolkningar (utkommer oktober 2018). Även detta album blir en kärleksfull och poetisk hyllning till Everts sånger med nya inspelningar av t ex Sjösalavår, Frithof Anderssons paradmarsch, Den lycklige nudisten (Nudistpolka), Brevet från Lillan, Änglamark med flera. Sven-Bertil utlovar även, minst, en av honom aldrig tidigare insjungen visa.

Sven-Bertil Taube säger om relationen till Everts musik: det har alltid funnits anledning att återbesöka hans mångfacetterade katalog av visor. Jag upptäcker alltid något nytt. Så även denna gång. Album nummer fyra från Taube/Nordahl kommer alltså att följas av en turné med rakt igenom Everts sånger under 14 föreställningar i hela landet från november 2018 till februari 2019. Den som var med på Dramaten får återuppleva några av de mest magiska musikföreställningarna i Sverige förra året. Den som inte var med har sannerligen något att se fram emot.

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!