Göteborgs Konserthus Tamburiner från Galicien

Evenemanget har ägt rum. Världen i Konserthuset: Xabier Díaz och Adufeiras de Salitre

Speltid ca: 1 t 30 min inkl paus Scen: Stenhammarsalen
190-260 kr Student 95-130 kr

Evenemanget har ägt rum

Världen i Konserthuset presenterar vokalisten och multiinstrumentalisten Xabier Díaz tillsammans med Adufeiras de Salitre, en mäktig ensemble tamburinspelande sångerskor. DJ Said spelar i foajén före konserten. 

Konserten bjuder på nutida folkmusik från Galicien med keltiska tongångar av och med Xabier Díaz, en prisad musiker och kompositör från Galicien i Spanien, med ett passionerat förhållande till sång och tamburiner.

Musik från Spanien är så mycket mer än flamenco. I Galicien vårdas det keltiska ursprunget och Xabier Díaz har ingått i flera olika konstellationer med artister världen över, med sin nutida galiciska folkmusik. De senaste åren har han haft ett nära samarbete med så kallade pandereterias, en traditionell galicisk grupp med dussinet tamburinspelande sångerskor.

2015 släppte gruppen sitt första album tillsammans och sen dess har samarbetet fortsatt. 2017 släppes singeln O baile de Noró (”Noróns dans”). Det är egentligen inte viktigt vad musikstyckena heter på svenska – du kommer ändå att upptäcka det mäktiga med tamburiner.

Kom i stämning inför konserten

DJ Said spelar skivor i foajén före konserten och på barmenyn står till exempel Tapastallrik och ett glas vin/öl för 195 kr (alkoholfri dryck 165 kr) eller Räksmörgås med ett glas vin/öl för 175 kr (alkoholfri dryck 145 kr). Dörrarna öppnas kl 18.30. Ta med alla dina vänner och kom!

Förevent på Café Frid & Fröjd

Passa på att lära dig mer om galicisk musik, dans och tamburiner på seminariet på Café Frid & Fröjd den 27 september.

Världen i Konserthuset

I abonnemanget Världen i Konserthuset hittar du fyra handplockade konserter med traditionell folkmusik, modernt etnosväng och gränslösa kombinationer som sjuder av energi. DJ Said spelar i foajén före konserterna så att vi är laddade när musikerna drar igång! Spellistan är laddad med de artister du möter säsongen 2018-2019.

Medverkande

Xabier Díaz tambourine

Gutier Alvarez vevlira

Pedro Alonso dragspel

Motserrat Garcia Santamaria Roade sång, percussion

Paula Bustelo Lueiro sång, percussion

Beatriz Mariño Rey sång, percussion

María Teresa López Blanco sång, percussion

Carolina Vazquez Castro sång, percussion

Icía Sanmartin Novo sång, percussion

Gisela Sanmartin Novo sång, percussion

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang