Göteborgs Konserthus Tim Ries på egen hand

Modern jazz med touch av latin och flamenco med supersaxofonisten Tim Ries från New York.

Speltid ca: 2 t inkl paus Scen: Stenhammarsalen
330-410 kr Student 165-205 kr

Rockgiganter som Rolling Stones, Michael Jackson och Paul Simon men också jazzstjärnor som Al Foster, John Patitucci och Maria Schneider. Alla har de någon gång kallat på saxofonisten Tim Rice. Här står han själv i centrum med fokus på modern jazz.

Sedan flytten till New York 1985 har denne mångsidige amerikanske saxofonist, kompositör och arrangör varit gästande solist hos symfoniorkestrar, undervisat på universitet, gått in studion med Stevie Wonder, Donald Fagen, Red Garland och Jack DeJohnette. Men också, turnerat med Rolling Stones – och förvandlat deras hits till världsmusik på ”Stones Project” och ”Stones World”. Med sin egen kvintett rör han sig ledigt i den moderna jazzens mångskiftande terräng men är aldrig sen att vidga vyerna och ympa in en touch av latin eller flamenco.

Provlyssna

Medverkande

Tim Ries

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Rymden – jazztrio utan gränser
5 sep 19.30

En totalupplevelse av ljud, bild och film med pianisten Bugge Wesseltoft, basisten Dan Berglund och trumslagaren Magnus Öström - modern jazz, Bach, filmmusik och rock färgat av nordiskt vemod.

Läs mer
Malene Mortensen – mer än jazz
17 okt 19.30

Medryckande och underhållande med danska sångerskan som samarbetat med jazzstorheteter som Chris Potter, Mike Stern och Niels Henning Ørsted Pedersen.

Läs mer
The Groove Extension griper tag
28 nov 19.30

Kraftfullt och mörkt bluesigt med Kjell Jansson, Anders Kjellberg och Björn Cedergren, förstärkta av Bror Gunnar Jansson, Stina Jansson, Tommy Kotter, Vanessa Liftig och Emma Augustsson!

Läs mer
Nytt kapitel för Chapter Two
20 mar 19.30

Fingertoppskänsla och gränslös kärlek till jazz, soul och pop med Nils Landgren och Johan Norberg.

Läs mer