Götaplatsfoajén Tyst After Work

Evenemanget har ägt rum. Koppla ner i Götaplatsfoajén med Symfonikernas bästa spellista i högtalarna, guidad av Navid Modiri och Victoria Palm.

Speltid ca: 2 t ingen paus
Fri entré, platsbokning

Evenemanget har ägt rum

Ingen alkohol. Inget mingel. Inget prat. Inga mobiler. Inga datorer. Inga klockor. Ingenting som ska sägas, göras eller presteras. Navid Modiri och Victoria Palm guidar dig långt bortom vardagsbruset till tonerna av klassisk musik i Konserthusets Götaplatsfoajé.

Nu provar vi ännu ett sätt att låta klassisk musik hela och göra gott för kropp och själ. Med Göteborgs Symfonikers bästa spellista i högtalarna kan du luta dig tillbaka och njuta i stillhet. Det är en kraftfull upplevelse när du befinner dig i tystnad tillsammans med andra människor.

På en tyst after work kan du vara en del av ett sammanhang utan att prestera, prata titlar eller jobb. Här finns inga outtalade sociala förväntningar. Det är befriande skönt. Konceptet är utvecklat av Navid Modiri och Victoria Palm, som finns på plats för att guida oss in i det nedkopplade sinnestillståndet.

Tre enkla regler

Tystnad: För att kunna varva ner utan att behöva prestera verbalt kommer det råda total tystnad, förutom den musik som hörs i högtalarna i rummet. Du kommunicerar även med ögonen. Undvik därför ögonkontakt med andra i rummet.

Offline: För att kunna lägga intellekt, framåtrörelse och prestation åt sidan behöver du lämna plats för att vara stilla. Därför ska all elektronik och din klocka stängas av och läggas bort.

Respekt: För att alla ska kunna känna sig trygga med vetskapen att ingen kommer prata, ringa, plocka upp sin telefon eller störa är det viktigt att du respekterar andra människors behov. Respektera också reglerna tystnad och offline.

Varför behövs en tyst after work?

Den ständigt uppkopplade och digitala vardagen gör oss sjuka. Socialt brus kräver vår uppmärksamhet dygnet runt och våra hjärnor bombas av ett ständigt informationsflöde. Reklam, nyheter, jobb, multitasking, mail, sms, telefoner och sociala medier fyller våra hjärnor och vi får aldrig en paus för att återhämta oss.

När du stänger av teknik, jobb och prat en liten stund kan du hjälpa din hjärna och kropp att återhämta energi på djupet. Flera vetenskapliga studier visar att hjärnpauser som dessa hjälper dig att hitta tillbaka till din energi, lust och kreativitet.

Pausen förbättrar även dina relationer genom att flytta fokus från omvärlden till här och nu. De gör att du kan vara närvarande nog och ha energi för att lyssna på djupet. På så sätt skapar du tid och energi till det du tycker är viktigt, som att träna, laga mat, vårda dina nära relationer eller vara med din familj.

Välkommen till en unik upplevelse i samarbete med Stendahls, Oas och CreativeMornings Gothenburg.

Så känns det

”Har varit på så många tysta retreats under längre tid och undrade om två timmar utan särskilt mycket instruktioner skulle göra så stor skillnad. Det gjorde verkligen det. Kände fortfarande av det där lugnet när jag vaknade i morse. Så coolt!”

”Alltså det var verkligen fint. För mig handlade det mycket om att vara bland andra och inse att det inte finns några sociala förväntningar. Det skapade en känsla av lugn och tillit i mig som hängt kvar flera dagar. Är faktiskt lite förvånad. Det är så coolt när ’enkla’ koncept funkar.”

”Det var en jättefin stund med Off The Work i Stockholm. Helt otroligt och samtidigt så självklart vilken kraft det blev genom att dela upplevelsen med andra, okända människor. Tror aldrig att jag tänkt så få tankar under två timmar – wow, vilken vila!”

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Man spelar på en cello i ett rött rum där tyg fladdrar runt honom

Tonsätt ditt liv!

Välj ett abonnemang i Göteborgs Konserthus och få oförglömliga upplevelser, rabatterat biljettpris, plats på konserter som snabbt blir utsålda och egen stol i salongen. Konsertmagin får du på köpet.

Välj ditt abonnemang