Stäng
Meny
tor
15
Dec
Kl 19.00

Världen i Konserthuset: Göksel

Kärlekssångernas drottning från Turkiet - den enda som kan trösta när hjärtat gråter.

Världen i Konserthuset: Göksel

Kärlekssångernas drottning från Turkiet - den enda som kan trösta när hjärtat gråter.

Evenemanget är inte längre aktuellt

Hon kallas för de smärtsamma kärlekssångernas drottning i hemlandet Turkiet. Till journalister brukar Göksel förklara att hon bara sjunger om sitt liv. Att hjärtat är hennes vägvisare och kärleken hennes drog är väldigt tydligt i hennes låttexter.

Under vinjetten Världen i Konserthuset samlas konserter fullproppade med härlig musikglädje från olika delar av världen. Med sin korta pagefrisyr påminner Turkiska Göksel om den franska skådespelerskan Jeanne Moreau i filmen La Notte (1961). En medvetet vald look som avslöjar hennes fäbless för den epoken i allmänhet och kvinnorna i Federico Fellinis filmer i synnerhet.

Göksels fans älskar henne för hennes distinkta röst och retrostil. De vet att Göksels musik är det enda som kan trösta när hjärtat gråter.

1992 inledde Göksel sin karriär som bakgrundssångare till ingen mindre än Sezen Aksu, en av Turkiets största artister. Göksel gav ut sitt första album 1997 och har sedan dess släppt totalt tio album.

Konserten är en del av Riksteaterns Decemberfestival, där också bosniska Plavi Orkestar gästar Göteborgs Konserthus och Kiosk – den iranska undergroundscenens rockpionjärer – spelar på Stora Teatern.

Nyhetsbrev

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbreven så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox en till två gånger per månad.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev