Stäng
Meny
sön
7
Maj
Kl 18.00

Världen i Konserthuset: Mohsen Namjoo

"Irans Bob Dylan" blandar klassisk persisk poesi, rock, blues och jazz.

Världen i Konserthuset: Mohsen Namjoo

"Irans Bob Dylan" blandar klassisk persisk poesi, rock, blues och jazz.

Namjoo är verksam som sångare, kompositör, musikvetare och setar-spelare (ett traditionellt persiskt lutinstrument). Namjoos musik och texter är mycket känslosamma, och hans stil blandar klassisk persisk poesi – med inspiration från exempelvis Hafez, Rumi och Saadi – med västerländska inflytanden från rock, blues och jazz.

Texterna speglar bland annat den frustration och uppgivenhet som många unga iranier upplever i vår tid. 2006 dömdes Namjoo i sin frånvaro till fem års fängelse i en islamisk domstol för att ha ”förlöjligat” en viss sura i Koranen (Ash-Shams). Numera bor Namjoo i New York i USA och även verksam som musikprofessor vid Standford University.

Konserten är en del av Riksteaterns temasatsning Voices of Change‚ som lyfter fram artister från hela världen som verkar för positiv förändring genom sitt konstnärskap; röster som inte kan göra sig hörda i hemlandet utan att riskera att fängslas för det de uttrycker.

Under vinjetten Världen i Konserthuset samlas konserter fullproppade med härlig musikglädje från olika delar av världen.

Studentpriset gäller läktarplats.

Nyhetsbrev

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbreven så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox en till två gånger per månad.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev