Stäng
Meny
fre
15
Nov
Kl 19.30

Jubel för Väsen

30-årsjubilerande trio med rötterna i Upplands spelmanstradition.

Jubel för Väsen

30-årsjubilerande trio med rötterna i Upplands spelmanstradition.

Evenemanget är inte längre aktuellt

Denna folkmusikens supergrupp från Uppland bildades 1989. Den intuitiva lättheten i samspelet mellan nyckelharpa, viola och gitarr fortsätter att överraska när Väsen i år firar sitt 30-årsjubileum.

Den svenska gruppens ursprung är rotad i skogarna och landsbygdens bördiga jord. Upplands spelmanstradition är bevarad men ljudlandskapet är modernt: rock, jazz och klassiska influenser vävs naturligt in i folkmusiken. Resultatet är lekfullt, lätt och vackert.

Trion kittlar med sin scennärvaro, kanske bjuder de på en improviserad variant av Tiomiljonerspolskan, Skräplandsschottis eller Lilla kulturbidragsvalsen. Hur som helst, vad som än spelas live så är Väsens 30-åriga låtskatt briljant. Under jubileumsåret görs konserter i USA, Japan och Europa. Självklart vill även Världen i Konserthuset vara med och fira.

Kom i stämning inför konserten

DJ Said från Worldmusic Oasis spelar skivor i foajén före konserten och baren öppnar kl 18.30. Ta med alla dina vänner och kom!

Världen i Konserthuset

I abonnemanget Världen i Konserthuset hittar du fyra handplockade konserter med traditionell folkmusik, modernt etnosväng och gränslösa kombinationer som sjuder av energi. DJ Said från Worldmusic Oasis spelar i foajén före konserterna så att vi är laddade när musikerna drar igång!

Medverkande


Olov Johansson nyckelharpa


Roger Tallroth gitarr


Mikael Marin viola


Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!