Stäng
Meny
sön
2
feb
Kl 11.00

Yogakonsert: Uppvaknande

Välkommen att lyssna med hela kroppen i detta yogapass med Yoga Lene, till livemusik med musiker från Göteborgs Symfoniker.

Yogakonsert: Uppvaknande

Välkommen att lyssna med hela kroppen i detta yogapass med Yoga Lene, till livemusik med musiker från Göteborgs Symfoniker.

Evenemanget är inte längre aktuellt

Ett yogapass till livemusik med musiker från Göteborgs Symfoniker under ledning av Lene Skomedal, Yoga Lene. När vi ses är det nya året redan igång och vi börjar med att väcka kroppen och sinnena ur vinterdvalan med yinyoga som sedan går över i ett mjukt fysiskt flöde. Tillsammans andas vi och skapar ny energi och kanske nya mönster inför våren. Vi avslutar som alltid med en skön återhämtning till den underbara musiken. 

Musikern och yogaläraren Lene Skomedal tar dig närmare musiken och människorna bakom den, samtidigt som hon guidar dig genom ett härligt yogapass. Passen är uppbyggda efter musiken, som spelas av Göteborgs Symfonikers egna yogakvartett, bestående av Terje Skomedal och Joel Nyman på violin, Tuula Fleivik Nurmo altfiol och Oscar Sokk Kleväng cello.

Yogakonserterna har olika teman och musik och bjuder på en unik upplevelse varje gång. Välkommen att lyssna med hela kroppen.

Ta med egen yogamatta

Ta med dig din egen yogamatta eller valfritt underlag så guidar vi dig till välbefinnande och flödande energi i Konserthusets avstressande miljö. Du behöver inga förkunskaper och det finns rörelser för alla oavsett om du vill ta det lugnt eller bli utmanad.

Läs-tips!

”Yogan gjorde att hornisten Lene Skomedal praktiskt taget fick tillbaka livet. Nu reser hon från scen till scen över Europa för att lära andra musiker att stärka fysiken och minska stressen genom att bemästra andning och rörelse.”

Läs hela artikeln i Opus Magasin

Lyssna

Spellistan är laddad med den musik som spelas under yogakonserten, förutom ett musikstycke skrivet av cellisten Oscar Sokk Kleväng som framförs för publik för allra första gången denna söndag.

Program


Pärt Fratres
11 min


Mozart Stråkkvartett nr 19 "Dissonanskvartetten" - Andante cantabile
8 min


Vivaldi Vintern ur De fyra årstiderna - Largo
2 min


Beethoven Stråkkvartett nr 13 B-dur - Adagio ma non troppo
15 min


Smetana Stråkkvartett nr 1 "Ur mitt liv" - Allegro vivo appassionato
7 min


Shaw Plan & Elevation - The Orangery
2 min


Sokk Kleväng Romanse
3 min


Beethoven Stråkkvartett nr 13 B-dur - Cavatina. Adagio molto espressivo
6 min


Medverkande


Musiker ur Göteborgs Symfoniker


Yoga Lene


Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!