Stäng
Meny

Våra salonger

När arkitekt Nils Einar Erikssons ritade Göteborgs Konserthus ville han skapa en plats för alla, med musiken i centrum. Resultatet blev en för sin tid banbrytande byggnad som med sin stilrena funktionalism och sina vackra naturmaterial än idag fascinerar besökare från hela världen. Konserterna spelas i Stora salen, ett storslaget rum världsberömt för sin fina akustik, och intimare Stenhammarsalen, stämningsfullt smyckad med vacker intarsia.

Stora salen
Stora salen, ett storslaget rum världsberömt för sin fina akustik. Stora salen har 1220 platser i biosittning med 200 kvadratmeter scenyta. Garderob finns både med och utan bemanning. I anslutning till Stora salen finns Götaplatsfoajén med fina möjligheter till mingel, mat och dryck i samband med ditt evenemang.

Se arenaplanen för Stora Salen här.

Stenhammarsalen
Stämningsfulla Stenhammarsalen är vackert dekorerad med träintarsia. Salen passar perfekt för mindre, initmare konserter och har 380 platser i biosittning med 60 kvm scenyta. Stenhammarsalen har en egen foajé med garderob och servering.

Se arenaplan för Stenhammarsalen här. 

Garderobshallen
Garderobshallen är det första du möter efter att ha kommit in genom Konserthusets entrédörrar på Götaplatsen. Det är en flexibel och stämningsfull lokal som används för mingelaktiviteter och mindre ledigare konserter. Garderobshallen är 500 kvadratmeter stor och dess tillgänglighet och klassiska utformning skapar fina möjligheter för unika evenemang.

Titta in i Garderobshallen med Google Maps.

Götaplatsfoajén
Götaplatsfoajén är en unik mingelyta med panoramafönster och balkong med strålande utsikt över Götaplatsen. Götaplatsfoajén ligger i anslutning till Stora salen. Här anordnas allt från mingel till mindre konserter, utställningar och mycket mer. Barerna i Götaplatsfoajén har alltid öppet i samband med konserter i Stora salen.

Titta in i Götaplatsfoajén i Google Maps

 

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!