Göteborgs Symfoniker

Pampiga systrars symfoni

Två sångarsystrar har en pampig dirigentmamma som ska ha konsert för barn. Andra barn! Systrarna får inte följa med. Men med smarta idéer och musikens makt tar de sig fram precis dit de vill: till Pampiga systrars symfoni där allt de behöver finns.

Det här är första gången regissören Suzanne Osten gör något för barn tillsammans med orkester. Ann-Sofie Bárány har skrivit texten och Anders Niska musiken till denna föreställning som är både rolig, trotsig och uppkäftig.

Suzanne Osten

Suzanne Osten har haft hjärtat hos barn och unga hela sitt yrkesliv. Hon är en frontfigur inom barn- och ungdomsteatern och hennes konstärliga insatser är såväl banbrytande som omskakande.

– Jag vill skapa pampiga utspel för mina sångare och musiker och skänka glädje och kraft åt publiken. Musik och känslor! berättar hon om Pampiga systrars symfoni.

1975 grundade hon Unga Klara i Stockholm där hon arbetat som regissör och konstnärlig ledare fram till sommaren 2014. Därefter har hon regisserat på många av de stora scenerna, så som Göteborgs Stadsteater. Osten har också ett antal långfilmer i bagaget, bland annat Bröderna Mozart som belönades med en guldbagge.

Produktionen är ett samarbete mellan Göteborgs Symfoniker och Konserthuset Stockholm/Kungliga Filharmonikerna.

Få nyhetsbrev från GSOplay

Håll dig uppdaterad om nya konserter på GSOplay.