Göteborgs Symfoniker

Polar Star Prize Final: Inez Karlsson

Stort grattis till Inez Karlsson som blev årets vinnare i Polstjärnepriset!

 

Det var verkligen en nervkittlande eftermiddag i Göteborgs Konserthus den 5 januari 2022, när de fyra finalisterna, Nordens främsta unga solister 14-18 år, framträdde med Göteborgs Symfoniker och tävlade om Polstjärnepriset. Efter tre tävlingsomgångar var det dags att få svar på frågan om vem blir årets vinnare. 2023 genomförs Polstjärnepriset för första gången som Nordic Edition för unga musiker från hela Norden och blir till en prestigefull landskamp.

Polstjärnepriset är mer än en tävling. Under höstlovet samlas över 70 tävlings- och kursdeltagare i Vänersborg för att spela ihop sig i ensembler och orkestrar och finslipa solorepertoaren tillsammans med musiker från bl a Göteborgs Symfoniker samt professorer och pedagoger från musikhögskolor och talangcentra i Sverige och övriga Europa. Nästa gång alla återses i Vänersborg är 1:a veckan i januari. Då är det fokus på tävlingsmomenten men också på förberedelser inför Polstjärneprisets festivalkonserter i Vänersborg, Göteborg och Oslo.

Inez Karlsson cello, Sverige
Royal College of Music Junior Department, London
”Jag har spelat cello sedan jag var 6 år gammal. För tillfället studerar jag med Michal Kaznowski vid Royal College of Music i London. Jag repeterar ofta med min syster, som spelar fiol. Jag älskar att uppträda, både som solist och i ensembler. Jag tycker så mycket om att spela cello på grund av dess likhet med en mänsklig röst och mängden varma färger som den kan skapa, och hur den ansluter till andra instrument.”

 

Get news from GSOplay

Stay up to date with new concerts on GSOplay.

Programme

Tjajkovskij Rokokovariationer, var. 1-4

Participants

Göteborgs Symfoniker

Delyana Lazarova dirigent

Inez Karlsson cello