Stäng
Meny

Aktuellt

Point Music Festival

Den 23-26 maj får hela Göteborgs Konserthus en ny gestaltning. Med ljud, ljus och scenografi skapar vi en stämning där allt kan hända. Välkommen till fyra dagar ren magi.

Säkra dina festivaldagar

Välj ditt festivalpass idag.

Life Reflected

En symfonisk, multimedial totalupplevelse baserad på fyra kanadensiska kvinnors livsberättelser, med musik, sång, dans, spoken word, fotografi och grafik.

Blodhov

”Över himlen kröp huggtandsmörkret…” Med ursprung i de fornnordiska gudarnas machoinfluerade värld levereras laddad kammarmusikdramatik i Point Music Festivals andra världspremiär.

Grand Opening

Kärleken lyfter oss till himlen – och slår oss till marken! Följ med Göteborgs Symfoniker in i Point Music Festival och en känslostormande violinkonsert om passion och tvivel.

Aiōn

Tidens och evighetens gud har gett namn åt Point Music Festivals första världspremiär. En dansföreställning, ett visuellt äventyr och en storartad musikalisk upplevelse med Iceland Dance Company och Göteborgs Symfoniker.

Point Club

Klassisk musik som du aldrig hört den förut, direkt från Londons klubbscen. Gabriel Prokofievs koncept blandar livemusik med DJ:s, kända verk med klubbmusik.

Bugge’s Bach

Barocken sätter ramarna. Jazzpianisten Bugge tar ut svängarna. Här tolkas de berömda Goldbergvariationerna som du aldrig tidigare hört dem.

Kreutzer Sonata

En dramatisk historia om svartsjuka berättad av en mördare. Tolstojs klassiska kortroman Kreutzersonaten har fått sitt namn efter Beethovens vackra violinsonat.

Bach Reflections

En nära och poetisk musikupplevelse när virtuoserna tar med sig sin Bach ut till olika platser i Konserthusets stora sal och framför var sitt soloverk i svit.

Gates of Hell

Rodins berömda skulpturgrupp Helvetets portar stod klar mitt under brinnande världskrig. Föreställningen med samma namn är en lysande protest mot krigets vansinne.

Pierrot Lunaire

Kontroversiell, expressiv, nyskapande och rolig! Melodramen Pierrot Lunaire med mångalne clownen Pierrot framförd med outsinlig energi och fantasirikedom.

In State of Emergency

I en kraftfull, vacker och gripande körkonsert speglas de känslor många bär på i en orolig tid. En kontemplativ, innerlig upplevelse med starka röster och gripande texter.

Taking Risks

I dokumentärfilmen, som nu visas för allra första gången, får vi följa ett antal sångares väg till scenen via auditions i Stockholm, Zürich, Paris och London. Fri entré.

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!