Stäng
Meny

Point Music Festival 2020 är inställd

15-18 maj 2020 skulle den andra upplagan av Point Music Festival ha hållits i Göteborgs Konserthus men den ställs nu in på grund av corona-pandemin. Istället siktar festivalen framåt mot 6-9 maj 2021.

Sten Cranner är vd och konstnärlig chef för Göteborgs Symfoniker:

– Det är väldigt tråkigt att yttre omständigheter gjort att ett omfattande planeringsarbete med komplicerad programläggning nu går till spillo. Vi såg fram emot en väldigt spännande festival med jubilerande Beethoven, samtida musikdramer och fokus på hur våra sinnen på olika sätt bidrar till upplevelserna. Å andra sidan har vi lärt oss mycket under vägen som kommer att vara till nytta inför Point Music Festival 2021 då Göteborg firar sitt 400-årsjubileum.

Under våren fortsätter verksamheten i Konserthuset med andra projekt:

– Då vi inte kan ha offentliga konserter erbjuder vi i stället digitala konserter på GSOplay. Varje tisdag och fredag kl 19 publicerar vi konsertinspelningar med världsledande artister. Vi har också inlett ett nytt inspelningsprojekt med musiker ur Göteborgs Symfoniker där man kommer riktigt nära solomusiker och ensembler i fantasifulla filmproduktioner med levande ljussättning. Vi har redan gjort fyra inspelningar och fler är på gång, berättar Sten Cranner.

Point Music Festival genomförs med stöd av Stenastiftelsen.

Läs hela pressmeddelandet här

Biljetter

Köpta biljetter till inställda konserter kommer att betalas tillbaka. Den omfattande hanteringen kan ta tid, men alla biljettköpare kommer att kontaktas via mail. Tack på förhand för förståelse och tålamod. Vid frågor, kontakta vårt biljettkontor: biljett@gso.se, 031-7265300.

Vi hoppas fortfarande kunna genomföra konserterna New Things to come och A stroke of genius.

Mer info om beslutet att ställa in/flytta evenemang

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!