Stäng
Meny
Tillgänglig till 1 oktober 2017

Musorgkijs Tavlor på en utställning

Modest Musorgskij (1839-1881)

En musikalisk konstutställning med tio målningar av arkitekten Viktor Hartmann (1834-73) samt korta promenader mellan konstverken. Musorgskijs gode vän Hartmann hade dött 39 år gammal och efter en konstutställning i St Petersburg komponerade Musorgskij sin pianosvit som en postum hyllning till vännen. Maurice Ravel gjorde sin berömda orkesterversion1922 och lät med genialt klangsinne orkestern måla upp innehållet på nytt i fantastiska klangfärger.

Santtu-Matias Rouvali 2017-

Santtu-Matias Rouvali är chefdirigent för Göteborgs Symfoniker med start säsongen 2017-2018. Han är också chefdirigent för Tammerfors stadsorkester och förste gästdirigent hos Själlands symfoniorkester och Philharmonia Orchestra i London. Santtu-Matias Rouvali har med framgång gästdirigerat orkestrar som Los Angeles Philharmonic, Kungliga Filharmonikerna i Stockholm och Franska Radions symfoniorkester. Han är även aktiv som operadirigent och har spelat in skivor för Ondine och Orfeo. Santtu-Matias Rouvali började sin musikerkarriär som slagverkare och studerade sedan dirigering för Leif Segerstam och Jorma Panula vid Sibeliusakademin i Helsingfors som fostrat flera generationer dirigenter i den absoluta världstoppen.

Medverkande

Göteborgs Symfoniker
Santtu-Matias Rouvali dirigent

Inspelad för GSOplay 8 februari 2017

Nyhetsbrev

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbreven så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox en till två gånger per månad.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev