Göteborgs Konserthus Skolkonsert: Tavlor på en utställning

Evenemanget har ägt rum. En målning i musik med Göteborgs Symfoniker, Sara Edwardsson och Ylva Hällen, där konsten och musiken tar oss till platser vi bara kunnat drömma om. För barn 5-8 år.

Speltid ca: 45 min ingen paus Scen: Stora salen
Fri entré, platsbokning

Evenemanget har ägt rum

På grund av rådande restriktioner kan vi bara ta emot en mycket begränsad publik till konserterna i september. Du som bokat plats för en skola till Tavlor på en utställning blir direktkontaktad av biljettkontoret – vi hoppas kunna hitta alternativa lösningar så att så många elever som möjligt kan få besöka Göteborgs Konserthus. Om ni planerar att avboka ert besök hos oss, var snälla och meddela det till biljett@gso.se redan nu. 

Följ med på en konstvandring mitt i Stora salen! En målning i musik av kompositörens upplevelse när han såg ett antal fascinerande tavlor på en utställning i St Petersburg 1874.

Nu låter vi Sara Edwardsson och Ylva Hällen guida oss genom konst och musik. Men hur såg egentligen tavlorna ut? I flera fall är det Ylva och publiken som bestämmer det… En konsert där flera konstverk skapas framför ögonen på dig medan du lyssnar på vår färgstarka orkester.

Sara Edwardsson och Ylva Hällén står rygg mot rygg och skrattar. Foto Peter Hagström

Ett tryggt och säkert besök

Här har vi samlat information om hur vi gör ert besök hos oss så tryggt och säkert som möjligt.

För barn 5-8 år

För att så många som möjligt ska få uppleva våra populära skolkonserter så vill vi påminna dig om att din bokning är bindande. Justeringar i bokningen kan göras fram till senast 30 dagar innan konserten – glöm inte ange ditt ordernummer när du kontaktar oss så att allt blir rätt. Ej avbokat eller uteblivet besök debiteras med 500 kr. Om du undrar över någonting så är du välkommen att kontakta oss på biljett@gso.se eller på telefon 031-726 53 00.

Provlyssna

Volvo är stolt partner till alla Göteborgs Symfonikers barn- och familjekonserter. 

Program

Musorgskij Tavlor på en utställning (ork. Goehr) 25 min

Medverkande


Gudrun Dahlkvist dirigent

Ylva Hällen presentatör

Sara Edwardsson presentatör

Frågor? Hör av dig till biljettkontoret
Läs mer i bloggen

20 september 2021 Att producera Tavlor på en utställning

Det är lite tjusningen med det här jobbet. Vi har ett mål; en tavla måste bli klar. Vi kan skönja konturerna men kan ännu inte se hela bilden.