För pedagoger Introducera eleverna till klassisk musik

Här finns material för dig som vill introducera dina elever till klassisk musik, förbereda dem inför en skolkonsert eller samla ihop upplevelsen efteråt.

Boka skolkonsert

Introducera eleverna till klassisk musik! Här finns material för dig som vill introducera dina elever till klassisk musik, förbereda dem inför en skolkonsert eller samla ihop upplevelsen efteråt.

Lyssna på podden Musikaliska genier

Möt några av historiens mest intressanta kompositörer i ett poddformat som passar perfekt för barn mellan 9 och 12 år, men så klart även alla andra nyfikna.

Lyssna på podden
Glada barn i konserthusets foajé.

Kom till oss på studiebesök!

Ni får lära känna det storslagna konserthuset vid Götaplatsen, möta Göteborgs Symfoniker och lära er mer om instrumenten i orkestern. Studiebesöken riktar sig till skolbarn från sex års ålder upp till gymnasiet och kostar ingenting.

Studiebesök

Lär känna instrumenten

Symfoniorkestern är ett stort instrument! Göteborgs Symfoniker består av 109 musiker och är till antalet den största symfoniorkestern i Sverige. I en orkestern finns en mängd instrument uppdelade i instrumentgrupper: stråk, träblås, bleckblås (brass), slagverk, piano och harpa.

Instrument

Boka kostnadsfria skolkonserter

Ta med dina elever på skolkonsert! Göteborgs Symfoniker spelar för barn i alla åldrar, både i mysiga Stenhammarsalen och mäktiga Stora salen. Och det kostar inte en endaste krona.

Skolkonserter

Kompositörerna bakom de mest kända mästerverken

Passa på att lära känna några av kompositörerna bakom de mest kända klassiska mästerverken och lyssna in dig på deras musik. Kanske blir det starten på en livslång vänskap.

Lär känna kompositörerna

Titta på konserter & inspireras

På GSOplay Junior finns några av de konserter Göteborgs Symfoniker gjort för och med barn och unga, filmer om olika orkesterinstrument och play-along-inspelningar.

GSOplay Junior

Lär dig orkesterorden

Varje värld har sina speciella ord. Taktpinne, repertoar, konsertmästare och podie är några av de ord som finns i en symfoniorkesters värld.

Lär dig orkesterorden

Studiero med pluggappen Octomonk

Möt Octomonk, en lekfull gratisapp för iPhone som hjälper dig att plugga bättre och få studiero med hjälp av klassisk musik och lite bus. Appen riktar sig till barn i åldrarna 9-12, men fungerar givetvis också bra för äldre personer med barnsinnet kvar.

Octomonk

Ta del av våra skolutskick

Anmäl dig till våra skolutskick och var först med att boka platser till våra populära skolkonserter.

Utveckla ditt spelande och din röst hos oss

Musiker ur Symfonikerna, professionella pedagoger och sångare peppar dig i Konserthuset - garanterade energiinjektioner för barn och unga där du lär känna ännu fler människor som älskar musik.

Spela & sjung hos oss
Undrar du något?


Kontakta oss Hör av dig till biljettkontoret