Stäng
Meny

Aktuellt

Skolkonsert: Kom in!

Närkontakt med musiker och orkester i såväl husvagnar som i konsertsalen, för 6-10-åringar.

Skolkonsert: Apokalyps eller inte?

Animerad film och tidlös musik som kommentar till brännande samtidsämnen, med musiker ur Symfonikerna. För högstadiet och gymnasiet.

Prenumerera på skolutskicken

Anmäl dig till våra skolutskick så håller du dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar.

Skolkonsert: Carl-Einar Häckner

Trollkarlen från Angered blåser oss med sina trollkonster och visar att musiken kan vara nog så magisk. Med musiker ur Symfonikerna. För gymnasiet.

Skolkonsert: De gåtfulla vännerna

Symfonikerna spelar en serie stycken om Elgars nära och kära och en festlig bulldog samtidigt som illustratören Grégoire Pont tecknar live på filmduk. För mellanstadiet.

Spela och sjung hos oss

Garanterade energiinjektioner där du lär känna ännu fler människor som älskar musik!

Barn och unga

Det första mötet med en orkester och med klassisk musik är en speciell upplevelse, en upplevelse som hos oss på Göteborgs Symfoniker präglas av nyfikenhet, lekfullhet och kreativitet. Och när det kommer till våra arrangemang för barn och unga har vi så klart samma höga ambitionsnivå som när vi spelar inför vår mer traditionella publik, även om skratten är fler både från oss i orkestern och barnen i publiken.

För dig som lärare

Här hittar du bilder och förklaringar som du kan använda med dina elever för att förbereda dem inför ett studiebesök eller en konsert. De kan också vara bra att ha efter besöket som ofta leder till samtal, diskussioner och reflektioner.

Läs mer

Studiebesök och kreativa samspel

Ett studiebesök i Göteborgs Konserthus är en uppskattad utflykt för skolbarn i alla åldrar. Barnen får bekanta sig med orkestern och instrumenten, innan vi smyger in i Stora salen och lyssnar när orkestern repeterar. I de kreativa samspelen skapar vi konst tillsammans i Göteborgs Konstmuseum.

Studiebesök och kreativa samspel

Musiklägret Side by Side

För tredje året i rad arrangeras Side by Side by El Sistema i juni – ett internationellt musikläger för barn och unga i Göteborg. Vi på Göteborgs Symfoniker är stolt huvudarrangör i nära samverkan med Stiftelsen El Sistema Sverige.

Side by side

Höstlovskören

Varje höstlov bildas en helt ny kör i Göteborgs Konserthus och du kan vara med. Under fyra dagar repeterar ungdomar från hela Västsverige för att slutligen ge en konsert i Göteborgs Konserthus Stora sal.

Läs mer

Sportlovsorkestern

Varje sportlov får du som är mellan 14 och 19 år möjlighet att träffa andra ungdomar som delar ditt musikintresse. Som final avslutar vi veckan med att tillsammans spela en konsert i Stora salen – en händelse du sent lär glömma.

Läs mer

Nyhetsbrev

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbreven så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox en till två gånger per månad.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev