Stäng
Meny

Aktuellt

Boka konsertbesök för dina elever

Varje säsong bjuder Göteborgs Symfoniker in till kostnadsfria skolkonserter!

Introducera dina elever till klassisk musik

Allt du behöver för att introducera dina elever till klassisk musik!

Prenumerera på skolutskicken

Håll dig uppdaterad om utbud och material riktat till lärare och elever!

Plugga bättre med Octomonk

Möt Octomonk, en lekfull gratisapp som hjälper barn att plugga bättre och få studiero med hjälp av klassisk musik (och en smula bus).

SYMFONIKERNA ❤️ KULTURSKOLAN

Efterlysning: vi söker samarbete med musik- och kulturskolor och El Sistemaverksamheter!

Aktiva i Räddningsmissionens Communityskola

Att prioritera unga är att investera i framtiden.

Barn och unga

Det första mötet med en orkester och med klassisk musik är en speciell upplevelse, en upplevelse som hos oss på Göteborgs Symfoniker präglas av nyfikenhet, lekfullhet och kreativitet. Och när det kommer till våra arrangemang för barn och unga har vi så klart samma höga ambitionsnivå som när vi spelar inför vår mer traditionella publik, även om skratten är fler både från oss i orkestern och barnen i publiken.

Förutom att vi spelar konserter för skolelever bjuder vi också in unga musikanter och sångare att utvecklas och ha kul hos oss. Höstlovskören med orkester, VÄGUS – Västra Götalands UngdomssymfonikerSportlovsorkestern och det gigantiska musiklägret Side by Side by El Sistema är våra flaggskepp. Vi samarbetar också med University of Gothenburg Symphony Orchestra, studenter från musikhögskolan som gästspelar i Göteborgs Konserthus, liksom med musiktävlingarna Polstjärnepriset och Solistpriset.

Spela och sjung hos oss!

Utveckla ditt spel och din röst hos oss i Göteborgs Konserthus! Höstlovskören med orkester, Vägus, Sportlovsorkestern och musiklägret Side by Side är garanterade energiinjektioner där du lär känna ännu fler människor som älskar musik.

Läs mer här

Konserter var ni än är

På GSOplay Junior har vi samlat några av de många konserter Göteborgs Symfoniker gjort för barn och unga. På GSOplay hittar du också andra konserter med oss och andra glimtar från livet bakom kulisserna på Konserthuset. Välkommen att uppleva oss – när och var du vill.

Titta på konserter här

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!