Välkommen in i musikens värld

Göteborgs Konserthus är fullt av överraskningar för barn och unga, och du är varmt välkommen! Upplev känslan av musik som får taket att lyfta sig genom att sjunka ner i en konsertstol eller var med och spela själv. Här finns vårt internationella musikläger, lovaktiviteter, podcasts, plugghjälp, kunskaper och konserter anpassade för just dig.

Barn med instrument i handen går över en kulle i vackert ljus.

Njut av Symfonikerna med din skolklass

Ett besök i Göteborgs Konserthus vid Götaplatsen är en uppskattad utflykt för elever i alla åldrar. Boka in era kostnadsfria konsertupplevelser!

Skolkonserter

Stora upplevelser för hela familjen

Familjekonserterna bjuder in till fina upplevelser för musikälskande öron av alla storlekar. Samlas hos oss i Konserthuset och skapa minnen för livet!

Familjekonserter

Är du ung musiker? Bli en av oss!

Lär känna ännu fler människor som älskar musik! Hos oss kan du vara med i Höstlovskören, VÄGUS – Västra Götalands Ungdomssymfoniker, Sportlovsorkestern och musiklägret Side by Side.

Spela & sjung hos oss

Introducera eleverna till klassisk musik

Här finns material för dig som vill introducera dina elever till klassisk musik, förbereda dem inför en skolkonsert eller samla ihop upplevelsen efteråt.

För pedagoger

Lekfull gratisapp hjälper dig att plugga

Möt Octomonk, en lekfull gratisapp för iPhone som hjälper dig att plugga bättre och få studiero med hjälp av klassisk musik och lite bus.

Plugga med Octomonk

Inspireras av podden Musikaliska genier

Möt några av historiens mest intressanta kompositörer i podden ”Musikaliska genier – genom tider och toner”.

Lyssna på podden

Upplev magin med klassisk musik - när som helst

På GSOplay Junior finns några av de konserter Göteborgs Symfoniker gjort för och med barn och unga, filmer om olika orkesterinstrument och play-along-inspelningar. Titta var och när ni vill!

GSOplay Junior

Kom till oss på studiebesök!

Ni får lära känna det storslagna konserthuset vid Götaplatsen, möta Göteborgs Symfoniker och lära er mer om instrumenten i orkestern. Studiebesöken riktar sig till skolbarn från sex års ålder upp till gymnasiet och kostar ingenting.

Studiebesök

Världens största musikläger

Under musiklägret Side by Side möts barn och unga från hela världen i Göteborg för att spela i orkester, sjunga i kör, skapa och utvecklas. Genom musiken bygger vi broar mellan människor, kulturer och kontinenter. Var med du också!

Musiklägret Side by Side