Stäng
Meny

Körer & ensembler

Verdis Requiem, Händels Messias… många av musikhistoriens mäktigaste verk förlitar sig på en engagerad och inspirerad kör för att lyfta.

Göteborgs Symfoniker har framträtt med både små och stora körer, men framförallt med Göteborgs Symfoniska Kör som sjungit med oss sedan 1917. Körens innersta kärna består av Göteborgs Symfonikers Vokalensemble. En annan ensemble med nära relation till oss är Barockakademin Göteborgs Symfoniker, som drivs av lusten att utforska musik från 1600- och 1700-talen.

Göteborgs Symfonikers Vokalensemble

Göteborgs Symfonikers Vokalensemble består av tolv skickliga, hängivna och yrkesverksamma sångare som utgör en aktiv kärna av Göteborgs Symfoniska Kör med ambitionen att utforska körsångens konstnärliga möjligheter. Ibland framträder de också på egen hand.

Tolv sångare på rad i dramatisk belysning vid blåa konsertstolar.

Läs mer

Göteborgs Symfoniska Kör

Göteborgs Symfoniska Kör har över 100 år i ryggen. Kören har samarbetat med en rad internationella dirigenter och sjungit repertoarens stora körverk med Göteborgs Symfoniker, inklusive framträdanden i Royal Albert Hall och Canterbury Cathedral.

Läs mer

Barockakademin Göteborgs Symfoniker

Barockakademin Göteborgs Symfoniker drivs också av lusten att utforska musik och klanger. Ensemblen består av ett tjugotal musiker med ett särskilt intresse för musik från 1600- och 1700-talen. Den italienske cellisten Stefano Veggetti är konstnärlig ledare och violinisten Terje Skomedal konsertmästare.

En mindre kammarorkester.

Läs mer

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!