Passa på att ge smaklökarna en upplevelse vid ditt besök i vårt Krav- och Svanenmärkta Konserthus. Njut av en räksmörgås, ett glas vin eller en fika i någon av våra foajébarer. Du kan även slå dig ner i lugn och ro i vår à la carte-restaurang för en tre-rätters meny.
Boka bord
Förgyll din konsert i Stora salen med ett förbokat restaurangbesök och låt oss skämma bort dig en stund. Välkommen att boka bord i vår á la carte-restaurang.
À la carte-meny
Menyn baseras på svenska, närproducerade råvaror och byts omkring var sjätte vecka. Restaurangen öppnar normalt två och en halv timma innan kvällsevenemang i Stora salen. I mån av plats finns det även möjlighet att förbeställa något att äta eller dricka till pausen, på plats hos oss.
På lördagar kan du äta en elegant och prisvärd lunch i samband med Symfonikernas eftermiddagskonserter.
Konsertmeny
Liten
Mellan
Stor
Efter

Kokbok: En smak av Göteborgs Konserthus
Att besöka Göteborgs Konserthus är en helhetsupplevelse. Umgås med sina bästa vänner, uppleva storartad klassisk musik och till det en frestande bit mat i restaurangen. Detta vill vi dela med oss av i kokboken En smak av Göteborgs Konserthus!
Stora salens foajébarer
I vackra Götaplatsfoajén och övriga barer i anslutning till stora salen kan du njuta av en räksmörgås, ett glas vin, en ekologisk fika eller annat smått och gott från menyn. Vill du slippa köa i pausen – gör din beställning i någon av barerna innan evenemanget börjar. Alltid öppet i samband med konserter i Stora salen. Vid familjekonserter finns fika till försäljning.
Barmeny
Stenhammarsalens foajébar
I serveringen i Stenhammarsalens foajé kan du välja mellan enklare varma och kalla rätter med vegetariska alternativ, bubbel, ekologisk fika och andra godsaker från Stenhammar-menyn. Serveringen är öppen när det är konsert i Stenhammarsalen. Serveringen öppnar en timme innan konsertstart.
Meny

KRAV- & svanenmärkt
Konserthusets serveringar är både KRAV- och Svanenmärkta. Med två starka certifieringar i ryggen gör vi vårt yttersta för att bidra till en mer hållbar upplevelse. Och det gör du också när du äter hos oss.
Våra serveringar är KRAV- och Svanen-licensierad och uppfyller därmed tuffa hållbarhetskriterier. Restaurangen serverar en hög andel ekologiska livsmedel jämfört med resten av restaurangbranschen och den miljömedvetna personalen arbetar ständigt med att hushålla med resurserna.
KRAV-märket är Sveriges mest kända miljömärkning för mat, uppbyggd på ekologisk grund med särskilt höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan. Med KRAV-certifieringen visar vi att vi värnar om dessa värderingar och ständigt fortsätter vårt arbete för en ökad servering av god och hållbar mat med KRAV-godkända livsmedel av hög kvalitet.
Svanenmärkningen innebär att energi, vatten och städkemikalier hanteras med tanke på miljöns bästa. Och planeringen optimeras så att restaurangen får så lite överbliven mat som möjligt. Inga fisk- och skaldjursrätter innehåller rödlistade arter och både mat och vin är ekologiska i så stor utsträckning som möjligt.

Ett hållbart konserthus
Alla våra konsertupplevelser ska vara i harmoni med hållbara principer. Och hållbarhetens tre dimensioner – den ekologiska, sociala och ekonomiska – är en odelbar helhet och beroende av varandra.