Mat & Dryck Välkomponerat för alla sinnen

Bjud dig själv eller någon du tycker om på en upplevelse för alla sinnen. Välkommen att besöka Konserthusets restaurang och låt oss skämma bort dig en stund.

Passa på att ge smaklökarna en upplevelse vid ditt besök i vårt Krav- och Svanenmärkta Konserthus. Njut av en räksmörgås, ett glas vin eller en fika i någon av våra foajébarer. Du kan även slå dig ner i lugn och ro i vår à la carte-restaurang för en tre-rätters meny.


Boka bord

Förgyll din konsert i Stora salen med ett förbokat restaurangbesök och låt oss skämma bort dig en stund. Välkommen att boka bord i vår á la carte-restaurang.


À la carte-meny

Menyn baseras på svenska, närproducerade råvaror och byts omkring var sjätte vecka. Restaurangen öppnar normalt två och en halv timma innan kvällsevenemang i Stora salen. I mån av plats finns det även möjlighet att förbeställa något att äta eller dricka till pausen, på plats hos oss.

På lördagar kan du äta en elegant och prisvärd lunch i samband med Symfonikernas eftermiddagskonserter.


Konsertmeny

Menypris
459 kr
Förrätt
Svamptartar med aubergine, shisoblad, enokisvamp, sjögräs, yuzu & brynt smör
eller
Ostron med en wasabikräm, gari, katsuobushi & sojapärlor
Varmrätt
Dagens fångst med betor, dillstomp, blomkålspuré samt en vitvinssås och forellrom
eller
Rödvinsglaserad short rib med en confit på potatis, kålrotspuré samt brysselkål och savoykål
eller
Veg du jour - fråga vår personal på plats
Dessert
Len chokladkräm med jordgubbsglass, hallon, dulce de leche och rostad kokos
Vinpaket
375 kr




Kokbok: En smak av Göteborgs Konserthus

Att besöka Göteborgs Konserthus är en helhetsupplevelse. Umgås med sina bästa vänner, uppleva storartad klassisk musik och till det en frestande bit mat i restaurangen. Detta vill vi dela med oss av i kokboken En smak av Göteborgs Konserthus!

Läs mer & köp boken

Stora salens foajébarer

I vackra Götaplatsfoajén och övriga barer i anslutning till stora salen kan du njuta av en räksmörgås, ett glas vin, en ekologisk fika eller annat smått och gott från menyn. Vill du slippa köa i pausen – gör din beställning i någon av barerna innan evenemanget börjar. Alltid öppet i samband med konserter i Stora salen. En särskild barnmeny finns då familjekonserter står på programmet.


Barmeny

Konserthusets klassiska räksmörgås på danskt rågbröd med dillmajonnäs, ägg och citron.
215 kr
- med vin
279 kr
- med kaffe/thé
229 kr
Pastramimacka - Hemmagjord pastrami, senapssås, surkål, pickles och Utahsås
129 kr
- med vin
195 kr
- med kaffe/thé
145 kr
Vegansk macka - Marinerad ostronskivling, sötpotatishummus, inlagd rödlök, coleslaw, ruccola
119 kr
- med vin
185 kr
- med kaffe/thé
135 kr
Ekologiskt bakverk
45 kr
- Med kaffe/thé
75 kr
m.fl.

Stenhammarsalens foajébar

I serveringen i Stenhammarsalens foajé kan du välja mellan välsmakande varma och kalla rätter med vegetariska alternativ, bubbel, ekologisk fika och andra godsaker från Stenhammar-menyn. Serveringen är öppen när det är konsert i Stenhammarsalen. Vi rekommenderar er att förboka mat och dryck från menyn. Serveringen öppnar en timme innan konsertstart.


Meny

Konserthusets klassiska räksmörgås på danskt rågbröd med dillmajonnäs, ägg och citron
215 kr
Pastramimacka - Hemmagjord pastrami, senapssås, surkål, pickles och Utahsås
129 kr
Vegansk macka - Marinerad ostronskivling, sötpotatishummus, inlagd rödlök, coleslaw, ruccola
119 kr
Veckans plant-based soppa
99 kr
Veckans köttsoppa
99 kr

KRAV- & svanenmärkt

Konserthusets serveringar är både KRAV- och Svanenmärkta. Med två starka certifieringar i ryggen gör vi vårt yttersta för att bidra till en mer hållbar upplevelse. Och det gör du också när du äter hos oss.

Våra serveringar är KRAV- och Svanen-licensierad och uppfyller därmed tuffa hållbarhetskriterier. Restaurangen serverar en hög andel ekologiska livsmedel jämfört med resten av restaurangbranschen och den miljömedvetna personalen arbetar ständigt med att hushålla med resurserna.

KRAV-märket är Sveriges mest kända miljömärkning för mat, uppbyggd på ekologisk grund med särskilt höga krav på djuromsorg, hälsa, socialt ansvar och klimatpåverkan. Med KRAV-certifieringen visar vi att vi värnar om dessa värderingar och ständigt fortsätter vårt arbete för en ökad servering av god och hållbar mat med KRAV-godkända livsmedel av hög kvalitet.

Svanenmärkningen innebär att energi, vatten och städkemikalier hanteras med tanke på miljöns bästa. Och planeringen optimeras så att restaurangen får så lite överbliven mat som möjligt. Inga fisk- och skaldjursrätter innehåller rödlistade arter och både mat och vin är ekologiska i så stor utsträckning som möjligt.

Miljödiplomering

Alla våra konsertupplevelser ska vara i harmoni med hållbara principer. Därför arbetar vi på ett systematiskt sätt med att minska hela vår verksamhets miljöpåverkan.

Läs mer om vår miljödiplomering