Mat & Dryck Välkomponerat för alla sinnen

Bjud dig själv eller någon du tycker om på en upplevelse för alla sinnen! Landa i konserthusets foajébarer eller á la carte-restaurang och gör konsertbesöket till något alldeles extra.

Serveringarna i Göteborgs Konserthus är Krav- och Svanenmärkta. Här serveras en hög andel ekologiska livsmedel jämfört med resten av restaurangbranschen, menyerna baseras på svenska, närproducerade råvaror och den miljömedvetna personalen arbetar ständigt med att hushålla med resurserna.

Krav och Svanen


Stora salens à la carte-restaurang

Förgyll din konsert i Stora salen med ett förbokat besök i à la carte-restaurangen! Menyn baseras på svenska, närproducerade råvaror och byts omkring var sjätte vecka. Välj mellan en perfekt komponerad Konsertmeny eller plocka dina favoriter.

Restaurangen öppnar normalt två och en halv timma innan kvällsevenemang. På lördagar kan du äta en elegant och prisvärd lunch i samband med Symfonikernas eftermiddagskonserter.

Pausbeställningar i Stora salens foajébarer gör du på plats innan konserten startar. Det är populärt och många som vill få plats. Givetvis gör vi allt vi kan för att kunna ta emot så många som möjligt.


À la carte-meny

Restaurangen är Krav- och Svanenmärkt, menyn gäller från och med 17:e april 2024 (byts var sjätte vecka)

 


Konsertmeny

Menypris
479 kr
Förrätt
Vit sparris med nässlor, hollandaisesås och hasselnötter
eller
Gröna jordgubbar med labneh, panchetta, jalapeño och jordgubbsoffritto
eller
Krabba med morot- och kvittenkräm, gurka och rosenvatten
Huvudrätt
Sotad torsk med potatisbrandade, vårens bönor, sparris, syrad grädde och ramslökssalsa
eller
Porchetta på lamm med linsragu och sauterad mangold
eller
Rotselleri med murkelsås, krassesallad och hasselnötter
Efterrätt
Mandelmumma med inkokta rabarber och crème diplomate
Vinpaket
425 kr

Liten

Vit sparris med spenat, hollandaisesås och hasselnötter
149 kr
Gröna jordgubbar med labneh, panchetta, jalapeño och jordgubbsoffritto
149 kr
Krabba med morot- och kvittenkräm, gurka och rosenvatten
149 kr

Stor

Sotad torsk med potatisbrandade, vårens bönor, sparris, syrad grädde och ramslökssalsa
305 kr
Porchetta på lamm med linsragu och sauterade nässlor
305 kr
Rotselleri med murkelsås, krassesallad och hasselnötter
235 kr

Efter

Mandelmumma med inkokta rabarber och crème diplomate
139 kr
Ängsyresorbet med vinbär och grädde
95 kr
Tegel från Almnäs bruk med fikon- och rödlöksmarmelad
139 kr

Stora salens foajébarer

I vackra Götaplatsfoajén och övriga barer i Stora salens foajé kan du njuta av en smörgås, ett glas vin, en ekologisk fika eller annat smått och gott från barmenyn.

Vill du slippa köa i pausen – gör din beställning i någon av barerna innan evenemanget börjar.

Krav- och Svanenmärkt


Barmeny

gravad röding på Danskt rågbröd, äggsallad smaksatt med skånsk senap och dill
185 kr
- med vin
255 kr
- med kaffe/thé
199 kr
Focaccia med mortadella och citronricotta toppad med pistagenötter
145 kr
- med vin
215 kr
- med kaffe/thé
159 kr
Danskt rågbröd med no-chickencurry, rostad lök, jordnötter och mangochutney
125 kr
- med vin
195 kr
- med kaffe/thé
139 kr
Ekologiskt bakverk
45 kr
- Med kaffe/thé
75 kr
m.fl.

Inspireras av unika kokboken!

Kokboken En smak av Göteborgs Konserthus ger dig restaurangens favoritrecept, tips på klassisk musik som toppar matupplevelsen och en mängd vackra bilder och fakta om konserthusets unika design och arkitektur.

Läs mer & köp boken

Stenhammarsalens foajébar

På Stenhammar-menyn hittar du enklare varma och kalla rätter med vegetariska alternativ, bubbel, ekologisk fika och andra godsaker. Foajébaren öppnar en timme innan konserten startar i Stenhammarsalen.

Krav- och Svanenmärkt


Stenhammar-menyn

Smörrebröd med gravad röding, äggsallad smaksatt med skånsk senap och dill
185 kr
Focaccia med mortadella och citronricotta toppad med pistagenötter
145 kr
Danskt rågbröd med no-chickencurry, rostad lök, jordnötter och mangochutney
125 kr
Veckans plant-based soppa
105 kr
Veckans köttsoppa
105 kr

Krav- & Svanenmärkta serveringar

Med två starka certifieringar i ryggen gör vi vårt yttersta för att bidra till en mer hållbar upplevelse. Och det gör du också när du äter hos oss.

Restaurangen och foajébarerna är Krav- och Svanencertifierade och uppfyller tuffa hållbarhetskriterier. Här serveras en hög andel ekologiska livsmedel jämfört med resten av restaurangbranschen och den miljömedvetna personalen arbetar ständigt med att hushålla med resurserna.

Krav-märket är Sveriges mest kända miljömärkning för mat, uppbyggd på EU-ekologisk grund med särskilt höga krav som gäller biologisk mångfald, djurvälfärd, minskad klimatpåverkan och goda arbetsvillkor i hela produktionsledet. Genom certifieringen visar vi att vi tar dessa värderingar på allvar och kontinuerligt arbetar för att erbjuda dig högkvalitativ och hållbar mat som till stor del består av både ekologiska och Krav-märkta ingredienser.

Svanenmärkningen innebär att energi, vatten, avfall och städkemikalier hanteras med tanke på miljöns bästa. Inga fisk- och skaldjursrätter innehåller rödlistade arter och genetiskt modifierade råvaror får inte förekomma.

Restaurangverksamheten följer Svanenmärkningens krav och optimerar planeringen så att serveringarna får så lite överbliven mat som möjligt.

Vi är noggranna i planeringen av våra menyer, använder råvaror effektivt och lagrar dem på rätt sätt. Vi arbetar också systematiskt med att hitta ännu fler sätt att minska matsvinnet.

Dessutom strävar vi efter att laga rätt mängd mat för det antal personer som ska äta. Om du har bokat bord hos oss som gäst eller som konferensdeltagare och inte kan komma, kan du hjälpa oss att minska matsvinnet genom att avboka i förväg.

Ett hållbart konserthus

Alla våra konsertupplevelser ska vara i harmoni med hållbara principer. Och hållbarhetens tre dimensioner – den ekologiska, sociala och ekonomiska – är en odelbar helhet och beroende av varandra.

Läs mer om vårt hållbarhetsarbete