Stäng
Meny

Spela och sjung hos oss

Utveckla ditt spel och din röst hos oss i Konserthuset! Höstlovskören med orkester, Sportlovsorkestern och musiklägret Side by Side är garanterade energiinjektioner där du lär känna ännu fler människor som älskar musik.

Höstlovskören med orkester

På höstlovet varje år träffas unga sångare och musiker från Västsverige i Göteborgs Konserthus. Under kursen utvecklas du tekniskt och sceniskt, får arbeta med professionella sångare och pedagoger. Höstlovskören avslutas med konsert i Stora salen, där kör och orkester leds av Simon Phipps.

 

Läs mer

Sportlovsorkestern

Vecka 7 varje år samlas unga orkestermusiker i åldrarna 14-19 år i Konserthuset. Under repetitionerna coachas du av musiker ur Symfonikerna, får lära känna den klassiska symfoniska repertoaren och utveckla dina färdigheter i samspel. Dirigenten Thord Svedlund ser till att alla detaljer finslipas inför den avslutande konserten i Stora salen.

Läs mer

Side by Side by El Sistema Sweden

I mitten av juni varje år samlas barn och unga från hela världen i Göteborg för att spela i orkester och sjunga i kör. Här finns plats såväl för nybörjaren som den som är på väg in i de högre musikutbildningarna. Som deltagare får du träffa spännande musiker och dirigenter som leder workshops och repetitioner, och delta i konserter tillsammans med musiker ur Göteborgs Symfoniker. Garanterat en energiinjektion och en oförglömlig upplevelse.

Side by Side by El Sistema är en viktig del av Göteborgs 400-årsjubileum. Tillsammans med barn och unga från hela världen firar vi med massor av glädje och kreativitet hela vägen fram till jubileumsåret 2021 och långt därefter. Med musiken som kraft motarbetar vi segregation och bygger broar mellan människor, kulturer och kontinenter.

Läs mer

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!