Spela & sjung hos oss Var med i Höstlovskören

På höstlovet varje år träffas unga sångare och musiker från Västsverige i Göteborgs Konserthus. Var med du också – en garanterad energiinjektion där du utvecklas och lär känna ännu fler människor som älskar musik!

På höstlovet varje år träffas unga sångare och musiker från Västsverige i Göteborgs Konserthus. Under kursen utvecklar du din sångröst och ditt instrumentspel och får arbeta sceniskt med professionella sångare, musiker och pedagoger i ett av världens finaste konserthus. Du är ca 14-23 år och van att läsa noter. Finalfyrverkeriet är en konsert i mäktiga Stora salen i Göteborgs Konserthus!

Höstlovskören leds med varm hand av dirigenten Kim Phipps.

Håll dig uppdaterad!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad om aktiviteter för barn och unga i Göteborgs Konserthus.


Verdis Macbeth – var med och framför en opera på konserthuset!

Göteborgs Symfonikers Höstlovsprojekt för unga sångare och musiker sätter hösten 2024 upp en hel opera: Macbeth – Giuseppe Verdi efter William Shakespeares pjäs. I en scenisk konsertversion för kör, symfoniorkester och solister med avslutande konsert i Konserthusets Stora Sal onsdag 30 oktober kl 18.00, under ledning av dirigenten Kim Phipps.

Du bör vara väl förberedd på notmaterialet. Prata med din körledare eller instrumentlärare för att se om det är rätt nivå för dig. Vill du se notmaterialet innan du ansöker, så kan du kontakta Cecilia Hilmerby cecilia.hilmerby@gso.se

Under kursen utvecklar du din sångröst och ditt instrumentspel och får arbeta sceniskt med professionella sångare, musiker och pedagoger i ett av världens finaste konserthus. Du är ca 14-23 år och van att läsa noter. Finalfyrverkeriet är en konsert i mäktiga Stora salen i Göteborgs Konserthus!

Repertoar

 • Giuseppe Verdi – Machbeth, en scenisk konsert

Kursdatum och tider körsångare 2024

 • 26-30 oktober, med kick off den 5 oktober

Kursdatum och tider orkestermusiker 2024

 • 26-30 oktober, med kick off den 6 oktober

Konsert

Kostnad

 • Kursavgiften för Höstlovskören är 250 kr.
 • Medlemmar i  Riksförbundet Unga Musikanter, RUM, boende i Västra Götaland eller Halland betalar endast 50 kr, resten ersätts av RUM.
 • Vid frågor om RUM-medlemskap, kontakta: milda.gontaite@rum.se
 • Hela körer som deltar i Höstlovskören kan få vara med kostnadsfritt.
 • Avgiften betalas via en länk som sänds ut tillsammans med antagningsbeskedet.
 • Vid frågor kontakta producent Angelina Virta Mangs: angelina.mangs@gso.se

Ansökan

 • Ansökan är öppen!

Kontakt

Angelina Virta Mangs

Producent angelina.mangs@gso.se

Johan Andersson Duraffourd

Producent johan.andersson@gso.se

Konsert med Höstlovskören

Open Choir på höstlovet

Open Choir är för dig som tycker om att sjunga i kör tillsammans med andra och som har en funktionsnedsättning. Du är ca 13-20 år och i behov av extra stöd. Du behöver inte förbereda dig. Om du behöver hjälp med måltider eller förflyttningar ska du ha med dig någon som kan hjälpa dig. Det är gratis att vara med i Open Choir.

 • Information om Open Choir på höstlovet 2024 kommer under våren

Utveckla ditt spelande och din röst hos oss

Musiker ur Symfonikerna, professionella pedagoger och sångare peppar dig i Konserthuset - garanterade energiinjektioner för barn och unga där du lär känna ännu fler människor som älskar musik.

Spela & sjung hos oss