Side by Side by El Sistema Världens största musikläger

Välkommen till Side by Side, ett internationellt musikläger för dig ca 6-23 år gammal som älskar att sjunga i kör eller spela i orkester. Genom musiken bygger vi broar mellan människor, kulturer och kontinenter.

Den 17-21 juni 2023 är det 10-årsjubileum för det internationella musiklägret Side by Side! Under några intensiva sommardagar samlas barn och unga från hela världen i Göteborg för att spela i orkester och sjunga i kör. Genom musiken bygger vi broar mellan människor, kulturer och kontinenter.

Lägret är en del av det officiella jubileumsfirandet för Göteborg 400 år/2023 och erbjuder flera konserter för allmänheten, däribland den stora Festival Concert i Scandinavium.

Spännande dirigenter, musiker och pedagoger leder workshops och repetitioner under Side by Side och konserterna spelas sida vid sida med musiker ur Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfonikers Vokalensemble.

Till Side by Side-webben

Håll dig uppdaterad!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och håll koll på kommande musikläger som arrangeras i Göteborgs Konserthus.


Ansökan 2023

Ansök om en plats på sommarens Side by Side 17-21 juni 2023! Alla musikintresserade barn och unga ca 6-23 år gamla är välkomna till lägret.

  • Ansökningsperiod 1: 9 nov-13 dec
  • Ansökningsperiod 2: 14 dec-8 feb
  • Sen ansökan/restplatser: 15 feb-13 apr
Till Side by Side-webben

Kontakt

Johan Andersson Duraffourd

Projektledare/Producent johan.andersson@gso.se


Vill du jobba med Side by Side?

Inför Side by Side 2023 söker vi kreativa musikälskare och organisatoriska genier som gillar att jobba med människor i allmänhet och barn och unga i synnerhet.

Vi anställer:

  • Barnvärd
  • Boendevärd
  • Platsvärd
  • Spårvärd
Läs mer & ansök på Side by Side-webben

Hjälp till som volontär på årets jubileumsläger!

För att Side by Side ska bli en upplevelse för livet för våra deltagare behövs många vuxna som bidrar med sitt engagemang, sin tid, sitt hjärta och sina händer.

Som volontär får du uppleva lägerkänslan på nära håll och möjlighet att gå på lägrets olika konserter gratis. Du kommer också att bli inbjuden till en konsert med Göteborgs Symfoniker hösten 2023.

Läs mer & ansök på Side by Side-webben
Konserter
Side by Side presenterar: Mångfaldsfestivalen
15 jun 10.00

Allsång i Trädgårdsföreningen - alla sångglada förskolebarn, föräldrar och pedagoger är varmt välkomna! Årets tema är "Olika men ändå lika".

Läs mer
Side by Side 2023: Beginners in Concert
18 jun 11.30

Välkommen till en mysig lunchkonsert på Världskulturmuseet med de allra yngsta deltagarna från musiklägret Side by Side by El Sistema. Fri entré.

Läs mer
Side by Side 2023: Festival Concert
20 jun 15.00

2023 firar jubileumslägret Side by Side 10 år och Göteborgs 400-årsjubileum med över 2000 unga musiker och sångare från världens alla hörn, Göteborgs Symfoniker och Vokalensemble, i Scandinavium!

Köp biljetter
Side by Side 2023: Wind & String in Concert
20 jun 19.30

Det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema avslutar sin jubileumstisdag med en pampig konsert med extra allt. Det blir stråkorkester, blåsorkester och symfoniorkester – samtidigt!

Köp biljetter
Side by Side 2023: Choirs in Concert
21 jun 12.30

2023 firar jubileumslägret Side by Side 10 år! Här bjuds det på musik framförd av lägrets över 300 korister, sida vid sida med musiker från Göteborgs Symfoniker.

Köp biljetter
Side by Side 2023: Open Choir in Concert
21 jun 14.30

Fartfyllt, lättsamt och dansant! Det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema bjuder på en härlig stund tillsammans med barnen och ungdomarna från Open Choir.

Köp biljetter
Side by Side 2023: Early & Folk in Concert
21 jun 16.00

Det internationella musiklägret Side by Side by El Sistema bjuder på en spännande musikalisk resa genom tid och rum. Folk- och världsmusik blandas med toner från renässansen och medeltiden.

Köp biljetter
Side by Side 2023: Closing Concert
21 jun 18.00

2023 firar jubileumslägret Side by Side 10 år! Musiklägrets slutkonsert är en mäktig musikupplevelse där de mest avancerade deltagarna spelar och sjunger sida vid sida med Göteborgs Symfoniker och Vokalensemble.

Köp biljetter

Barn och unga från hela världen

Under Side by Side-lägret möts barn och unga från hela världen för att spela i orkester, sjunga i kör, skapa och utvecklas. Genom musiken bygger vi broar mellan människor, kulturer och kontinenter.

Under lägret repeterar och umgås deltagarna, och de får träffa spännande artister och konstnärer som leder workshops och repetitioner. Man inspirerar varandra, utvecklas tillsammans och får nya kunskaper. Föräldrar och familjer är också välkomna att delta.

Alla deltagare samlas i en magnifik konsert tillsammans med musiker ur Göteborgs Symfoniker och sångare ur Vokalensemblen, som också är mentorer för deltagarna.

Så startade lägret

2009 inledde Göteborgs Symfoniker ett samarbete med Göteborgs stad för att etablera El Sistema i Sverige. Det var orkesterns dåvarande chefdirigent Gustavo Dudamel som tog med sig modellen från Venezuela.

2010 startade den första El Sistema-skolan i Hammarkullen av Angereds kulturskola och 2014 var det premiär för det första Side by side-lägret, i nära samverkan med stiftelsen El Sistema Sweden.

Göteborgs Symfoniker är huvudarrangörer för lägret sedan 2016.

Till Side by Side-webben

Titta på Side by Side 2022: Closing Concert

Side by Side avslutas med en klassisk konsert i Stora Salen där lägrets mest avancerade deltagare visar upp sina färdigheter sida vid sida med Göteborgs Symfoniker. I vårt digitala konserthus GSOplay kan du uppleva konserten från lägret 2022.

Titta på GSOplay

Utveckla ditt spelande och din röst hos oss

Musiker ur Symfonikerna, professionella pedagoger och sångare peppar dig i Konserthuset - garanterade energiinjektioner för barn och unga där du lär känna ännu fler människor som älskar musik.

Spela & sjung hos oss
Läs mer i konsertmagasinet