Side by Side by El Sistema Världens största musikläger

Välkommen till Side by Side, ett internationellt musikläger för dig ca 6-23 år gammal som älskar att sjunga i kör eller spela i orkester. Genom musiken bygger vi broar mellan människor, kulturer och kontinenter.

Under några intensiva sommardagar i juni samlas barn och unga från hela världen i Göteborg för att spela i orkester och sjunga i kör. Genom musiken bygger vi broar mellan människor, kulturer och kontinenter.

Spännande dirigenter, musiker och pedagoger leder workshops och repetitioner under Side by Side och konserterna spelas sida vid sida med musiker ur Göteborgs Symfoniker och Göteborgs Symfonikers Vokalensemble.

Till Side by Side-webben

Håll dig uppdaterad!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och håll koll på kommande musikläger som arrangeras i Göteborgs Konserthus.


Ansökan 2024

Ansökan om en plats på sommarens Side by Side 15-19 juni 2024 öppnar till hösten.

Till Side by Side-webben

Kontakt

Johan Andersson Duraffourd

Projektledare/Producent johan.andersson@gso.se


Hjälp till som volontär på musiklägret!

För att Side by Side ska bli en upplevelse för livet för våra deltagare behövs många vuxna som bidrar med sitt engagemang, sin tid, sitt hjärta och sina händer.

Som volontär får du uppleva lägerkänslan på nära håll och möjlighet att gå på lägrets olika konserter gratis. Du kommer också att bli inbjuden till en konsert med Göteborgs Symfoniker hösten 2024.

Ansökan har inte öppnat än men du kan skicka en intresseanmälan till johan.andersson@gso.se

Konserter

Upplev Closing Concert 2023 på GSOplay

Livesändes 21 juni 2023

Barn och unga från hela världen

Under Side by Side-lägret möts barn och unga från hela världen för att spela i orkester, sjunga i kör, skapa och utvecklas. Genom musiken bygger vi broar mellan människor, kulturer och kontinenter.

Under lägret repeterar och umgås deltagarna, och de får träffa spännande artister och konstnärer som leder workshops och repetitioner. Man inspirerar varandra, utvecklas tillsammans och får nya kunskaper. Föräldrar och familjer är också välkomna att delta.

Alla deltagare samlas i en magnifik konsert tillsammans med musiker ur Göteborgs Symfoniker och sångare ur Vokalensemblen, som också är mentorer för deltagarna.

Så startade lägret

2009 inledde Göteborgs Symfoniker ett samarbete med Göteborgs stad för att etablera El Sistema i Sverige. Det var orkesterns dåvarande chefdirigent Gustavo Dudamel som tog med sig modellen från Venezuela.

2010 startade den första El Sistema-skolan i Hammarkullen av Angereds kulturskola och 2014 var det premiär för det första Side by side-lägret, i nära samverkan med stiftelsen El Sistema Sweden.

Göteborgs Symfoniker är huvudarrangörer för lägret sedan 2016.

Till Side by Side-webben

Utveckla ditt spelande och din röst hos oss

Musiker ur Symfonikerna, professionella pedagoger och sångare peppar dig i Konserthuset - garanterade energiinjektioner för barn och unga där du lär känna ännu fler människor som älskar musik.

Spela & sjung hos oss
Läs mer i konsertmagasinet