Partners & samarbeten Musiken som enande kraft

Vårt mål är att alla ska få en chans att upptäcka musikens förunderliga värld och våra samarbeten och partnerskap är avgörande för att nå dit. Var med du också!

Göteborgs Symfoniker är Sveriges Nationalorkester och vårt mål är att alla ska ha tillgång till den klassiska musiken. För att fortsätta hålla högsta kvalitet i allt vi gör och vara en verksamhet i framkant med internationell lyskraft behöver vi starka samarbeten.

Vi bygger varje partnerskap tillsammans och utifrån våra gemensamma mål. Tillsammans utvecklar vi den klassiska konsertupplevelsen, det digitala konserthuset GSOplay och vår nyskapande verksamhet för barn och unga. Tveka inte att höra av dig om hur vi kan samverka för att bli fler som verkar för det goda livet och den goda staden.


Digitala kulturmöten

Ungefär 1,1 miljoner personer i Sverige befinner sig i någon form av vårdsituation. För många kan bristen på kulturupplevelser innebära sänkt livskvalitet. Genom Kulturarenan.se kan den som själv inte kan ta sig till scenerna ändå ta del av ett rikt utbud av konserter och andra uttryck. Självklart är Göteborgs Symfoniker där.

Digitala kulturmöten
Två unga tjejer delar ut fika

Räddningsmissionens communityskola

Att prioritera unga är att investera i framtiden. Göteborgs Symfoniker vill bidra till social utveckling för barn och unga och i förlängningen vara en god kraft i samhället. Därför engagerar vi oss i Räddningsmissionens skola för att bidra med musik, kunskap och inspiration.

Communityskolan Tynnered
Två händer där lillfingarna krokar i varandra.

Kompis Sverige & Kulturkompis

Vi vill ge fler möjlighet att lära känna oss, varandra och vårt land. Så klart samarbetar Göteborgs Symfoniker med Kompis Sverige och Kulturkompis.

Kompis Sverige & Kulturkompis

Göteborgs Symfonikers Vänner

Göteborgs Symfonikers Vänner är en ideell förening som stöder Göteborgs Symfoniker. Ditt medlemskap är värdefullt!

Göteborgs Symfonikers Vänner

Masterutbildning

Högskolan för scen och musik vid Göteborgs Universitet erbjuder en tvåårig orkesterutbildning på masternivå.

Masterutbildningen

Upplev magin med klassisk musik - när som helst

Det digitala konserthuset GSOplay är alltid öppet för dig. Välkommen att nyfiket kika in och hitta dina klassiska favoriter bland förinspelade konserter, livesändningar och intervjuer!

Titta på GSOplay
Våra huvudsponsorer

En del av Västra Götalandsregionen

Göteborgs Symfoniker AB är ett helägt aktiebolag inom Västra Götalandsregionen.

Västra Götalandsregionen arbetar och verkar i Västra Götaland. En av regionens huvuduppgifter är att främja tillväxten och utvecklingen i Västra Götaland som helhet. Det gör regionen tillsammans med många andra – kommunerna, länsstyrelsen, andra myndigheter, högskolor/universitet, företrädare för näringslivet med flera.

Det gemensamma syftet är att människor ska kunna leva ett gott liv i Västra Götaland.

Att utveckla Västra Götalands konkurrenskraft – inom Sverige, i Europa, globalt – var ett viktigt motiv för att bilda en större, sammanhållen region i Västsverige 1999. Storleken och det regionala samarbetet är goda förutsättningar för en hållbar utveckling inom näringsliv, infrastruktur, kommunikationer, turism, miljö, kultur, utbildning, forskning. Sedan 2011 har Västra Götalandsregionen ett permanent, lagstadgat ansvar för att främja utvecklingen och tillväxten i Västra Götaland.

Om Göteborgs Symfoniker AB

Från bloggen

Vilken konsert väljer du?

I vårt breda utbud finns något som passar alla. Hitta din favorit i konsertkalendariet!

Konsertkalendariet