Stäng
Meny

Orkestern

Vi är 109 musiker med ett passionerat förhållande till vårt yrke och vår konst. Tillsammans bildar vi Göteborgs Symfoniker – Sveriges Nationalorkester.

Vi har en lång och spännande historia, men vi blickar alltid framåt. Vi strävar alltid uppåt. Vi jagar alltid perfektion. I allt vi gör. Och när du hör oss spela ska du få en konstupplevelse i världsklass. Varje gång. Det är vårt löfte till dig.

 

Orkestern

Våra dirigenter

Vi på Göteborgs Symfoniker har en lång historia av samarbeten med ledande dirigenter från hela världen. Santtu-Matias Rouvali är vår chefdirigent från och med säsongen 2017-2018.

Dirigenter

Våra musiker

Göteborgs Symfoniker består av 109 framstående musiker. Alla drivs av kärleken till musiken och viljan att leverera ojämförliga upplevelser. Det är den passionen och ambitionen som gör oss till en av de främsta orkestrarna i världen.

MUSIKER

Göteborgs Symfoniker AB

Göteborgs Symfoniker AB är ett helägt aktiebolag inom Västra Götalandsregionen. Vi är regionens ledande musikinstitution med huvudsakligt ansvar för att utveckla former där den klassiska musiken får ökad betydelse för våra invånare.

Göteborgs Symfoniker AB

Våra partners & sponsorer

Göteborgs Symfoniker drivs av passion och jakt på perfektion och vi har högt ställda mål – vi ska vara en av de främsta orkestrarna i världen. Och det är tack vare våra samarbetspartners och sponsorer som vår resa mot den absoluta världseliten är möjlig.

Partners & sponsorer

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!