Upptäck Göteborgs Symfoniker

Göteborgs Symfoniker är Sveriges Nationalorkester. Vi spelar omkring 100 konserter varje år i Göteborgs Konserthus, med internationella stjärndirigenter och världsledande solister. Välkommen!

Orkesterns musiker går mot kameran med instrumenten i handen.

Lär känna oss i orkestern

Göteborgs Symfoniker samlar 109 musiker som drivs av kärleken till musiken och viljan att ge dig en alldeles makalös upplevelse.

Orkestern

Dirigenter i världsklass

Göteborgs Symfoniker har en lång historia av samarbeten med ledande dirigenter från hela världen. Santtu-Matias Rouvali är vår chefdirigent sedan säsongen 2017-2018.

Dirigenter

Körer & ensembler

Visste du att Göteborgs Symfoniska Kör sjungit med oss sedan 1917 och att Göteborgs Symfonikers Vokalensemble består av tolv skickliga, hängivna och yrkesverksamma sångare?

Körer & ensembler
Musikern Hanna Eliasson sitter i svart långklänning uppe på räcket till en av logerna i Stora salen. med fiolen i famnen.

Partners & samarbeten

Vårt mål är att alla ska få en chans att upptäcka musikens förunderliga värld och våra samarbeten och partnerskap är avgörande för att nå dit!

Partners & samarbeten

Upplev magin med klassisk musik - när som helst

Det digitala konserthuset GSOplay står öppet för dig, när och var du vill. Dyk ner i det fina utbudet av förinspelade konserter, nervpirrande livesändningar, reportage och intervjuer!

Titta på GSOplay nu

Sveriges Nationalorkester på turné

Göteborgs Symfoniker är Sveriges Nationalorkester. Om du inte kan komma till oss i Göteborgs Konserthus så kan du också möta oss på turné och gästspel i Västra Götalandsregionen, Sverige och resten av världen.

Göteborgs Symfoniker på turné
Fullsatt salong med orkester på scenen

Konserter med Göteborgs Symfoniker

Tag plats i Göteborgs Konserthus och upplev de mäktiga klassiska verken med hela orkestern, eller kom riktigt nära musiken när mindre ensembler spelar tillsammans. Vilken konsert väljer du?

Konserter med Göteborgs Symfoniker