Upptäck Göteborgs Symfoniker

Göteborgs Symfoniker är Sveriges Nationalorkester. Vi spelar omkring 100 konserter varje år i Göteborgs Konserthus, med internationella stjärndirigenter och världsledande solister. Välkommen!

Orkesterns musiker med instrumenten i handen på röda mattan.

Lär känna oss i orkestern

Göteborgs Symfoniker samlar 109 musiker som drivs av kärleken till musiken och viljan att ge dig en alldeles makalös upplevelse.

Orkestern

Dirigenter i världsklass

Göteborgs Symfoniker har en lång historia av samarbeten med ledande dirigenter från hela världen. Santtu-Matias Rouvali är vår chefdirigent sedan säsongen 2017-2018.

Dirigenter
Violinisten Ava Bahari med instrumentet i handen och blicken i fjärran.

"Som musiker strävar jag konstant efter skönhet. Vilka egenskaper har något vackert?"

Den internationella stjärnviolinisten Ava Bahari från Göteborg är vår Artist in Residence 2024-2025. Passa på att lära känna henne under säsongen.

Lär känna Ava
En grupp människor ovanifrån som håller i papper och sträcker upp händerna.

Extra nära Göteborgs Symfoniker

Några körer och ensembler står oss extra nära. Göteborgs Symfoniska Kör har framträtt med oss sedan 1917. Den innersta kärnan består av Göteborgs Symfonikers Vokalensemble. I vår familj hittar du också Barockakademin Göteborgs Symfoniker.

Körer & ensembler
Dirigenten Santtu-Matias Rouvali skrattar med taktpinne handen.

Upplev klassisk musik - när och var du vill

Det digitala konserthuset GSOplay är alltid öppet för dig. Välkommen att nyfiket kika in och hitta dina favoriter bland förinspelade konserter, livesändningar och intervjuer!

Titta på GSOplay

Partners & samarbeten

Vårt mål är att alla ska få en chans att upptäcka musikens förunderliga värld och våra samarbeten och partnerskap är avgörande för att nå dit!

Partners & samarbeten

Lediga tjänster

Vill du jobba med oss i Göteborgs Konserthus? Här hittar du våra lediga tjänster i orkestern och inom administrationen.

Hitta lediga tjänster

Sveriges Nationalorkester på turné

Göteborgs Symfoniker är Sveriges Nationalorkester. Om du inte kan komma till oss i Göteborgs Konserthus så kan du också möta oss på turné och gästspel i Västra Götalandsregionen, Sverige och resten av världen.

Göteborgs Symfoniker på turné
Fullsatt salong med orkester på scenen

Konserter med Göteborgs Symfoniker

Tag plats i Göteborgs Konserthus och upplev de mäktiga klassiska verken med hela orkestern, eller kom riktigt nära musiken när mindre ensembler spelar tillsammans. Vilken konsert väljer du?

Välj din konsert