Upptäck Göteborgs Symfoniker

Göteborgs Symfoniker är Sveriges Nationalorkester. Vi spelar omkring 100 konserter varje år i Göteborgs Konserthus, med internationella stjärndirigenter och världsledande solister. Välkommen!

Orkesterns musiker går mot kameran med instrumenten i handen.

Lär känna vår orkester

Göteborgs Symfoniker samlar 109 musiker som drivs av kärleken till musiken och viljan att ge dig en alldeles makalös upplevelse.

Orkestern

Dirigenter i världsklass

Göteborgs Symfoniker har en lång historia av samarbeten med ledande dirigenter från hela världen. Santtu-Matias Rouvali är vår chefdirigent sedan säsongen 2017-2018.

Dirigenter

Körer & ensembler

Visste du att Göteborgs Symfoniska Kör sjungit med oss sedan 1917 och att Göteborgs Symfonikers Vokalensemble består av tolv skickliga, hängivna och yrkesverksamma sångare?

Körer & ensembler
Musikern Hanna Eliasson sitter i svart långklänning uppe på räcket till en av logerna i Stora salen. med fiolen i famnen.

Partners & samarbeten

Vårt mål är att alla ska få en chans att upptäcka musikens förunderliga värld och våra samarbeten och partnerskap är avgörande för att nå dit!

Partners & samarbeten

Upplev magin med klassisk musik - när som helst

Det digitala konserthuset GSOplay står öppet för dig, när och var du vill. Dyk ner i det fina utbudet av förinspelade konserter, nervpirrande livesändningar, reportage och intervjuer!

Titta på GSOplay nu

Konserter med Göteborgs Symfoniker

Tag plats i Göteborgs Konserthus och upplev de mäktiga klassiska verken med hela orkestern, eller kom riktigt nära musiken när mindre ensembler spelar tillsammans. Vilken konsert väljer du?

Konserter med Göteborgs Symfoniker