Plugga med Octomonk Lekfull gratisapp hjälper dig att plugga

Gör studierna roligare med klassisk musik med vår hjälp av vår app - finn studiero och plugga ännu bättre!

Möt Octomonk, en lekfull gratisapp för iPhone som hjälper dig att plugga bättre och få studiero med hjälp av klassisk musik och lite bus. Appen riktar sig till barn i åldrarna 9-12, men fungerar givetvis också bra för äldre personer med barnsinnet kvar.

I appen Octomonk hjälper du Octomonks vänner att växa och få tillbaka sin musikalitet. Det enda du behöver göra är att plugga. Allt medan du lyssnar på klassisk musik.

Forskning har visat att det är svårt att hålla koncentrationen i mer än 25 minuter. Pomodorotekniken är ett tidshanteringsverktyg där du delar upp arbetet i intervaller på 25 minuter för att bibehålla effektiviteten.

När du pluggat ett intervall med Octomonk-appen får du ta en paus på fem minuter, innan du kan köra igång igen. För varje period får du dessutom en belöning i appen.


Ladda ner appen

Octomonk finns att ladda ner från AppStore i iPhone-version och togs fram i ett samarbete mellan Göteborgs Symfoniker och Stendahls. Syftet med samarbetet var att introducera klassisk musik till fler generationer. Appen nominerades till 2019 års Swedish Arts and Business Award – det pris Kultur & Näringsliv ger varje år för bästa samarbete mellan kultur och näringsliv under det gångna året.

Ladda ner från App Store

Ladda ner appen nu

Forskning om hur musik påverkar lärandet

Idag lyssnar många på klassisk musik via t ex Spotify eller You Tube när de ska koncentrera sig. I Octomonk har du lyft detta lyssnande en nivå till genom att samarbeta med professor Gunnar Bjursell som är världsledande i forskningen kring hur musik påverkar lärande.

– Att lyssna på musik ger dig en annan slags hjärna, och när det gäller inlärning – en bättre hjärna, berättar Gunnar Bjursell, drivande i The Cultural Brain Initiative vid Karolinska Institutet.

All musik i appen framförs av Göteborgs Symfoniker – Sveriges Nationalorkester.


Octomonk i klassrummet

Octomonk fungerar lika bra för den enskilda eleven som för att använda för ett helt klassrum. Genom att koppla in telefonen till en projektor eller skärm kan eleverna se hur mycket tid det är kvar i den aktuella pluggintervallen och man får samtidigt en behaglig musik att lyssna på under arbetet.

Ladda ner appen