Spela & sjung hos oss Var med i VÄGUS

Klassiskt kan vara alldeles oemotståndligt och hur coolt som helst. Samtidigt. Västra Götalands Ungdomssymfoniker är inte bara mycket imponerande musiker utan behärskar också konsten att spela klassiskt på ett sätt som inte lämnar någon utanför. Välkommen!

Berömda stycken och storslagna symfonier – i händerna på VÄGUS framförs allt med den omisskännliga lust och energi som blivit deras speciella kännetecken. Och symfoniorkestern förnyas ständigt, bara dirigenten Kim Phipps har varit med sedan starten 2000. Orkestern består av ett 80-tal unga musiker från hela Västra Götaland i åldrarna 14-23 år, och för många blir VÄGUS ett minne för livet.

Varje vår- och hösttermin samlas orkestern under ett par helger för intensiva repetitioner. Dagarna fylls av spelglädje, gemenskap och repetitioner tillsammans med musiker ur Göteborg Symfoniker. När helgen är slut, längtar du garanterat till nästa gång! Varje termin åker VÄGUS på turné i Västra Götaland och ger konserter för både vuxna och barn.

Ung harpist spelar på sitt instrument med blicken fokuserad på noterna.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev så håller du dig uppdaterad om både Höstlovskören med orkester, Sportlovsorkestern, Side by Side och VÄGUS >>

Konserter med VÄGUS i Göteborgs Konserthus
Håll dig uppdaterad!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och håll dig uppdaterad om aktiviteter för barn och unga i Göteborgs Konserthus.

Kontakt

Cecilia Hilmerby

Producent cecilia.hilmerby@gso.se


Intresseanmälan & provspelningar

När musiker går vidare till andra uppdrag får nya förmågor chansen att känna på VÄGUS-livet med repetitioner, lägerhelger och turné i regionen. Att vara en del av en symfoniorkester med 80 av Västra Götalands bästa unga musiker är en känsla utöver det vanliga.

Det krävs ett stort engagemang, eget ansvar och intresse från dig som är med i VÄGUS och det krävs att du övar en hel del på egen hand. Du ska vara i åldern 14-23 år och ha kommit en bra bit i din musikaliska utveckling.


Tillsammans trots pandemin!

Säsongen 2020-2021 blev inte alls som vi tänkt oss. Som alla andra orkestrar kunde vi inte ses och spela tillsammans, på grund av pandemin. Så vi bestämde oss istället för att göra inspelningar från de platser vi var på och kombinera det med konserten vi gjorde i Konserthuset i januari 2020. Här kan du se hur det blev!


Masterclass med Victoria Stjerna

Utveckla ditt spelande och din röst hos oss

Musiker ur Symfonikerna, professionella pedagoger och sångare peppar dig i Konserthuset - garanterade energiinjektioner för barn och unga där du lär känna ännu fler människor som älskar musik.

Spela & sjung hos oss