Spela & sjung hos oss Var med i Sportlovsorkestern

Utveckla din musikalitet och upplev den magiska känslan av att spela i en symfoniorkester! I februari varje år samlas unga musiker i åldrarna 10-19 år för att bilda en Sportlovsorkester tillsammans i Göteborgs Konserthus.

I februari varje år samlas unga musiker i åldrarna 10-19 år för att bilda en Sportlovsorkester tillsammans i Göteborgs Konserthus. Var med du också!

Under repetitionerna coachas du av musiker ur Symfonikerna, får lära känna den klassiska symfoniska repertoaren och utveckla dina färdigheter i samspel. En garanterad energiinjektion där du lär känna ännu fler människor som älskar musik.

Dirigenter och konstnärliga ledare är Marjolein Vermeeren, dirigent och flöjtist i Göteborgs Symfoniker, och Ron Davis Alvarez, Göteborgsbaserad prisbelönt pedagog och dirigent med uppdrag över hela världen och bekant som konstnärlig ledare för musiklägret Side by Side. De ser till att alla detaljer finslipas inför den avslutande finalkonserten i Stora salen!

Konsert

Sportlovsorkestern 2024

Sportlovsorkestern riktar sig till dig som har spelat ett tag på ditt instrument, och vill fortsätta utvecklas. Du kan dels ta tillfället i akt att leda yngre medmusikanter i din stämma om du har kommit lite längre, och dels kan Sportlovsorkestern vara ett perfekt forum för dig som vill spela i full symfoniorkester för första gången.

Repertoaren är delvis anpassad för att kunna spelas av deltagare på olika nivåer samtidigt. Prata med din instrumentlärare för att se om det är rätt nivå för dig!

Repertoar

  • Information kommer till hösten.

Notmaterial

  • Länk till notmaterial sänds ut vid ansökan.
  • Vill du se notmaterialet innan du ansöker, skicka ett mail till johan.andersson@gso.se.

Kursdatum

  • Information kommer till hösten.

Konsert

Kostnad

  • Kursavgiften för Sportlovsorkestern är 250 kr.
  • Medlemmar i Riksförbundet Unga Musikanter, RUM, boende i Västra Götaland eller Halland betalar endast 50 kr, resten ersätts av RUM. Vid frågor om RUM-medlemskap, kontakta: milda.gontaite@rum.se.
  • Avgiften betalas via en länk som sänds ut tillsammans med antagningsbeskedet.

Ansökan

  • Ansökan öppnar till hösten.
Håll dig uppdaterad!

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och håll du dig uppdaterad om kommande musikläger i Göteborgs Konserthus.

Kontakt

Johan Andersson Duraffourd

Producent johan.andersson@gso.se

Utveckla ditt spelande och din röst hos oss

Musiker ur Symfonikerna, professionella pedagoger och sångare peppar dig i Konserthuset - garanterade energiinjektioner för barn och unga där du lär känna ännu fler människor som älskar musik.

Spela & sjung hos oss