Kokbok En smak av Göteborgs Konserthus

Att besöka Göteborgs Konserthus är alltid en helhetsupplevelse. Umgås med sina vänner, uppleva storartad musik och till det en frestande bit mat i restaurangen. Detta vill vi dela med oss av i kokboken En smak av Göteborgs Konserthus!

Köp kokboken

Att besöka Göteborgs Konserthus är alltid en helhetsupplevelse. Umgås med sina bästa vänner, uppleva storartad klassisk musik med Göteborgs Symfoniker och till det en frestande bit mat och god dryck i restaurangen. Detta vill vi dela med oss av i kokboken En smak av Göteborgs Konserthus!

I den vackra boken med text på både svenska och engelska finns Konserthusets unika miljö och restaurangens bästa rätter samlade, en fröjd för såväl designögat som hemmakocken. Musiken kan vi inte återskapa i tryck, men scrolla ner på sidan så hittar du en spellista laddad med klassiker för en ännu finare stund i köket. Vi önskar er många angenäma upplevelser!

Köp kokboken

50% förmånsrabatt för abonnenter
Som Klassisk- eller Premiumabonnent får du 50% rabatt på kokboken (ordinarie pris 250 kr). Logga in på din webbprofil för att ta del av erbjudandet. Erbjudandet gäller så långt lagret räcker.


Sällskap i köket

Låt spellistans smakrika musikstycken göra dig sällskap vid spisen eller runt middagsbordet.

En smörgås kan man sno ihop på ett par minuter eller förbereda till sin fulländning i lugn och ro. I det förra fallet kan det ske till Griegs eggande Bergakungens sal – men det gäller att hinna klart innan det stegrade crescendot! Till nätta rätter kanske Mozarts mest skira musik kan smaka: den långsamma satsen ur tjugoförsta pianokonserten, ”Elvira Madigan” eller tonerna av Verdis milda preludium ur La Traviata. Välj huvudrätt efter humör, liksom den passande musiken: Carl Nielsens andra symfoni ”De fyra temperamenten” som uttrycker ilska, lojhet, melankoli och gladlynthet. Bara att välja sats!

Låt musik och mat mötas i just din favoritkombination.


En aptitretare

Den 27 februari 2021 presenterade vi kokboken i en livesändning på Facebook från Konserthusets vackra Götaplatsfoajé.

Det var en solig morgon med matlagning, prat med bokens fotograf och förhandssnack inför kommande konsertsäsong. Och såklart ett par härliga musikinslag med Göteborgs Symfoniker. Låt er väl smaka!

Tävlingen som nämns i videon är avslutad, den pågick i facebooks kommentarsfält i samband med livesändningen.

Köp kokboken


En Smak av Konserthuset är producerad av Göteborgs Symfonikers marknadsavdelning.

Recept insamlade av köksmästare Patrick Rutten

Artikelförfattare: Stefan Nävermyr
Grafisk design: Magdalena Nilsson
Fotograf: Anna Hult
Övriga medverkande i produktionen: Fredrica Olsson, Daniela Ighe, Åsa Bernlo, Anna Strand, Minh Nguyen, Joakim Ericsson, Tomaz Ungh, Ola Håkansson, Karl Mellquist, Olle Andersson och Anna Särg
Ansvarig utgivare: Åsa Bernlo

Silver i Publishingpriset 2021

© Göteborgs Symfoniker AB och Anna Hult

Tryck PR-Offset, 2021
ISBN 978-91-519-7963-2