Stäng
Meny

Polstjärnepriset 2019 Ture Herrgårdh

Årets vinnare av Pojstjärnepriset är Ture Herrgårdh

Juryns motivering lyder:

”En mycket vacker ton och högt utvecklad teknisk nivå på sitt instrument. Han visar ett moget och reflekterat musicerande med en imponerande, fokuserad scennärvaro. En mycket värdig vinnare.” 

Om Polstjärnepriset

Polstjärnepriset är en i sitt slag unik tävling. Med mottot ”mer än en tävling” vill Polstjärnepriset vara en nationell mötesplats för unga talanger (14-18 år) inom klassisk musik – ett forum där unga musiker får möta likasinnade, testa sina tekniska och sceniska färdigheter i tävlingsmomentet och inte minst få möjlighet att undervisas av en mycket namnkunnig samling instruktörer.

Genom individuell undervisning, master classes, samt spel i kammar- och orkestersättningar erbjuds ett varierande upplägg där varje deltagare utvecklas som musiker såväl individuellt som i grupp.
Samtidigt som upplägget ger deltagarna en föraning om vad en eventuell karriär som professionell musiker innebär är Polsjtärnepriset också ett omhändertagande sammanhang där första delen (Polstjärnedagarna) inte innehåller några tävlingsmoment och där den andra delen (tävlingsdagarna) visserligen innehåller en gallring, men där de som inte går vidare ändå får delta i konserter och spela med orkestern under finalen på Göteborgs Konserthus.

Inläggen ovan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!