Göteborgs Symfoniker

”Det är mycket mer mörker i det här verket”

Ryan Bancroft talar om sin kärlek till Zemlinskys Sjöjungfrun som han framförde tillsammans med Göteborgs Symfoniker 22 September 2022 i Göteborgs Konserthus.

”Det här är musik när den är som mest romantisk och som mest expressionistisk. Och det som är intressant med det här stycket jämfört med Disneys Den lilla sjöjungfrun är att det finns mycket mer mörker i det här verket”.

Bancroft växte upp i Los Angeles och uppmärksammades första gången internationellt när han vann både förstapris och publikens pris vid Malko-tävlingen i dirigering 2018. Sedan har karriären gått spikrakt uppåt: han utsågs 2019 till ny chefdirigent för BBC National Orchestra of Wales och efter sitt första besök hos Tapiola Sinfonietta erbjöds han att bli orkesterns Artist in Association. Han har också haft framgångsrika samarbeten med Toronto Symphony Orchestra, Rotterdams filharmoniker och Atlanta Symphony Orchestra. Säsongen 2023-2024 tillträder 33-årige Ryan Bancroft som ny chefdirigent för Kungliga Filharmonikerna i Stockholm.

 

Få nyhetsbrev från GSOplay

Håll dig uppdaterad om nya konserter på GSOplay.

Medverkande

Ryan Bancroft dirigent