Stäng
Meny
Tillgänglig till 1 oktober 2017

Rouvali dirigerar Moldau

En tondikt som följer floden Moldaus flöde från källorna till havet. Bedrich Smetana bodde och verkade i Göteborg 1856-1862 och flera av hans verk framfördes av stadens musiker och orkestrar. Moldaus svepande inledningstema hör till musikvärldens stora klassiker. Det har ibland spekulerats i att Smetana inspirerades av sången Ack Värmeland du sköna, men det är i stället en europeisk vandringslåt som ligger bakom de båda. Och i Smetanas fall blev resultatet en smäktande och rytmisk naturskildring som är svår att motstå.

Santtu-Matias Rouvali 2017-

Santtu-Matias Rouvali är chefdirigent för Göteborgs Symfoniker med start säsongen 2017-2018. Han är också chefdirigent för Tammerfors stadsorkester och förste gästdirigent hos Själlands symfoniorkester och Philharmonia Orchestra i London. Santtu-Matias Rouvali har med framgång gästdirigerat orkestrar som Los Angeles Philharmonic, Kungliga Filharmonikerna i Stockholm och Franska Radions symfoniorkester. Han är även aktiv som operadirigent och har spelat in skivor för Ondine och Orfeo. Santtu-Matias Rouvali började sin musikerkarriär som slagverkare och studerade sedan dirigering för Leif Segerstam och Jorma Panula vid Sibeliusakademin i Helsingfors som fostrat flera generationer dirigenter i den absoluta världstoppen.

Inspelad för GSOplay 4 maj 2017

Program

Smetana, Moldau

Medverkande

Santtu-Matias Rouvali, dirigent

Göteborgs Symfoniker

 

Nyhetsbrev

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbreven så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox en till två gånger per månad.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev