Göteborgs Symfoniker
Tillgänglig till 1 september 2024

D’Netto: Uncertain Planning

Australiske Connor D’Netto komponerar samtida klassisk musik i skärningspunkten mellan experimentell elektronik, ambient och elektroakustisk musik. Han kombinerar gärna akustiska instrument, gitarrpedaler och gör-det-själv-instrument. Hans musik har framförts av LA Phil och beställts av en rad olika ensembler i Australien. D’Netto beskriver sin stil som en balans mellan “drivande rytm, frodig orkestrering och känslig inkorporering av elektronik”, i ett försök att knyta samman olika målgrupper i samhället.

Uncertain Planning beställdes av Sydney Symphony och premiären dirigerades av Simone Young. Verket skrevs under pandemin 2020 och skildrar isoleringens tvångströja och upplevelsen av att leva i otrygghet. ”En trasig värld snurrade utanför mitt fönster och osäkerheten utanför spred sig oundvikligen in – orolig stillhet, avlägsen, konstant oro och omedvetenhet; överväldigande frustration, brännande ilska; milt hopp och brinnande beslutsamhet.”

Dirigent Simone Young
Australiensiska Simone Young är välkänd bland orkestrar på operahus och i konsertsalar världen runt. Lika hemtam i vattnen kring våra mest älskade kompositörer som i den samtida musikens vågor. Simone Young är chefsdirigent för Sydney Symphony Orchestra, men också en driven och inlevelsefull pianist som gärna spelar kammarmusik med musiker i SSO.

Konserten spelades in för GSOplay 1 februari 2024.

Få nyhetsbrev från GSOplay

Håll dig uppdaterad om nya konserter på GSOplay.

Program

D'Netto Uncertain Planning

Medverkande

Göteborgs Symfoniker

Simone Young dirigent