Stäng
Meny
Tillgänglig till 22 juni 2021

Innerlig tillägnan

Amy Beach var en banbrytande amerikansk tonsättare som slog igenom i slutet av 1800-talet och fick sin musik spelad av anrika Boston Symphony Orchestra.

Hennes Romans för cello och piano blev så omtyckt vid uruppförandet 1893 att den fick tas om en gång till – budskapet gick fram! För den djupt religiöse estländaren Arvo Pärt är musiken ett andligt uttryck som berör människor starkt över hela världen. Hans suggestiva musik går rakt in i hjärtat, både i Fratres (munkbröderna) och den illusoriska Spiegel im Spiegel.

Program
Beach Romans för violin och piano Op 23
Pärt Spiegel im Spiegel

Medverkande
Daina Mateikaite violin
Simon Smith piano

Inspelad för GSOplay 2 april 2020 

Utökat utbud på GSOplay

På grund av corona-pandemin är konserterna med Göteborgs Symfoniker stängda för allmänheten den närmsta tiden. Men i övertygelsen om musikens inneboende och enande kraft kommer ännu fler konserter att finnas på GSOplay. Här kan alla utan kostnad uppleva Göteborgs Symfoniker på nätet eller via vår app – var man än är.

Ladda ner GSOplay-appen

Den kostnadsfria GSOplay-appen ger dig förinspelade konserter i HD-kvalitet, när och var du vill. Ladda ner från App Store eller Google Play idag och upplev de magiska ögonblicken med Göteborgs Symfoniker om och om igen.

Inläggen ovan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!