Stäng
Meny

Konserten publiceras 2020-06-06

Lägg till i kalender
Göteborgs Symfoniker, Sveriges Nationalorkester, bjuder in till picknick och somrig Nationaldagskonsert den 6 juni kl 14.00 – var du än är! Tag plats i trädgården eller favoritfåtöljen med din picknickkorg och dela upplevelsen med många andra i Göteborg, Sverige och världen.

Sedan 1984 har göteborgare sett fram emot och besökt Slottskogskonserten med Göteborgs Symfoniker på Sveriges Nationaldag. En härlig tradition där man i sällskap med familj och vänner kopplat av och njutit av musiken och picknickkorgen i den gröna parken. I år är det inte möjligt att genomföra konserten där – men den blir av ändå!

Välkommen till en specialinspelad konsert på GSOplay med chefdirigenten Santtu-Matias Rouvali fylld av vacker sommarstämning. Medverkar gör också Göteborgs Symfonikers Vokalensemble under ledning av Alexander Einarsson liksom två solister: orkesterns förste konsertmästare Sara Trobäck, violin, och klarinettisten Tekla Nilsson, vinnare av Polstjärnepriset 2020. På programmet står orkestermusik av Stenhammar, Sibelius, Grieg, Mozart, Lehár, Beethoven och Mozart. Samt körmusik, bleckblåsmusik och folkmusik.

Ciceron är Tomas von Brömssen, skådespelaren och komikern som på många sätt förkroppsligar den typiske göteborgaren. Har vi tur kanske han spelar också.

Program
Orkestermusik av Stenhammar, Sibelius, Grieg, Mozart, Lehár och Beethoven
Körmusik
Bleckblåsmusik
Folkmusik

Medverkande
Göteborgs Symfoniker
Santtu-Matias Rouvali dirigent
Sara Trobäck violin
Tekla Nilsson klarinett
Göteborgs Symfonikers Vokalensemble
Alexander Einarsson dirigent
Tomas von Brömssen presentatör

Utökat utbud på GSOplay

På grund av corona-pandemin är konserterna med Göteborgs Symfoniker stängda för allmänheten den närmsta tiden. Men i övertygelsen om musikens inneboende och enande kraft finns ännu fler konserter på GSOplay. Här kan alla utan kostnad uppleva Göteborgs Symfoniker på nätet eller via vår app – var du än är.

Ladda ner GSOplay-appen

Den kostnadsfria GSOplay-appen ger dig förinspelade konserter i HD-kvalitet, när och var du vill. Ladda ner från App Store eller Google Play idag och upplev de magiska ögonblicken med Göteborgs Symfoniker om och om igen.

Inläggen ovan modereras inte i förväg och omfattas därmed inte av webbplatsens utgivningsbevis

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev!