Stäng
Meny
Tillgänglig till 30 september 2017

Stenhammars två romanser för violin och orkester

Symfonikernas andre konsertmästare Justyna Jara har på Podiet sällskap av Dalia Stasevska, ännu en av de många begåvade, unga finska dirigenterna.

Den finska dirigenten Dalia Stasevska har snabbt fått rykte som en av sin generations mest enastående dirigenter. Denna säsong leder hon bland annat Trondheims symfoniorkester, Deutsches SymphonieOrchester Berlin, Kungliga filharmonikerna, Malmö symfoniorkester, Tapiola sinfonietta och Lahtis symfoniorkester. Förra säsongen gjorde hon mycket framgångsrika framträdanden med Oslo filharmoniska orkester och Strasbourgs filharmoniker och öppnade Helsingforsfestivalen där hon dirigerade både Helsingfors filharmoniker och Finska Radions symfoniorkester med beställningsverk av Magnus Lindberg och Lauri Porra. 2014-2016 var hon assisterande dirigent till Paavo Järvi och Orchestre de Paris och tidigare har hon haft samma position hos Esa-Pekka Salonen och Los Angeles Philharmonic. Dalia Stasevska är också en hängiven operadirigent och har bland annat dirigerat Janáceks Den listiga lilla räven på Norrlandsoperan och Finska Nationaloperan.

Program
Stenhammar Sentimental romans nr 1 6 min
Stenhammar Sentimental romans nr 2 6 min

Medverkande
Göteborgs Symfoniker
Dalia Stasevska dirigent
Justyna Jara violin

Nyhetsbrev

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbreven så får du information och erbjudanden från Göteborgs Konserthus direkt i din mailbox en till två gånger per månad.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Nyhetsbrev från GSOplay

Anmäl dig som prenumerant på nyhetsbrevet så får du information från GSOplay.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev

Prenumerera på skolutskick

Fyll i formuläret så håller vi dig uppdaterad om vilka skolkonserter vi spelar i Göteborgs Konserthus.

Jag vill prenumerera på nyhetsbrev