Publicerat 5 augusti 2008 Dudamel fast i tullen

Ett av världens bästa citat har Oscar Wilde som avsändare.

 

"Jag har inget att förtulla utom mitt geni!" lär denne repliksnabbe författare ha sagt när han kom till USA för en föreläsningsserie 1882.

Om Gustavo Dudamel fått använda sig av samma ord vet vi inte ännu, men någonstans på vägen från Caracas fastnade han när han skulle komma hit idag för att repetera med Göteborgs Symfoniker inför konserten imorgon onsdag och turnén som drar iväg på fredag.

Nu har det fallit sig så väl att Dudamels vapendragare Diego Matheuz har kunnat sköta repetitionsarbetet i och med att han ska dirigera orkestern på Götaplatsen den 16 augusti, men lite kort om tid är det ändå för att trimma in hela apparaten.

Nu är han här i varje fall, Gustavo, och imorgon får han återse orkestern igen. Ett kärt återseende utan tvekan. Hur genrepet går inför turnén som ska till bl.a Proms i London kan ni läsa om här på Göteborgs Symfonikers nystartade blogg. Vi hoppas att ingen i gänget får problem i tullen bara. Det blir lite väl många genier att lösa ut i så fall.

Vi ses!