Publicerat 9 augusti 2008 En rättelse från Hamburg

Klockan är sent på kvällen och utanför hotellfönstret är det fredagskväll i storstan. Det blev en sen middag i kvarteret och nu är denna dagen över. Men först, en liten korrigering av en tidigare felaktighet i mitt tidigare inlägg om klockorna. Jag skrev att de används i fjärde satsen i Berlioz Symphonie Fantastique vilket är fel. Det är femte satsen som gäller och jag kan dessutom ge er lite ytterligare kuriosa om stycket som skrevs av en ung hopplöst förälskad Berlioz som en betraktelse av olycklig kärlek. Alla fem satser i symfonin utgör ett eget ”kapitel”: från förälskelsens sötma i första satsen till den femte och sista som innehåller elaka hallucinationer om onda andar, odjur och den ondskefulla kvinnan – nu som ful och hånfull häxa! Berlioz var 26 år när han komponerade stycket 1829. (Häxan förlät honom och blev hans fem år senare efter idogt uppvaktande.)

Det var en välplanerad tripp hit utan några missöden. En stund, vid säkerhetskontrollen på Landvetter, önskade jag att mitt verktyg på den här turnén var en flöjt och inte en laptop, en videokamera och en systemkamera med sladdar, adaptrar och stativ tillsammans med annat handbagage. Men så är jag ju en turnépaparazzi också, eller mammarazzi som någon sa. Vi fyllde ett helt plan och flygturen mellan Göteborg och Hamburg var över innan man han blinka. Vi hann dock med ett ”speed meal” som med nöd och näppe hann dukas av innan landning. 

I morgon ska vi åka med buss nån timmes resväg till Redefin Landgestüt för turnéns första konsert. Platsen är mycket välkänd för sina hästar och hingstparader och konserten kommer att ges i ett ridhus! Mer om det i morgon.

Godnatt!
/Mammarazzin Magdalena