Publicerat 11 augusti 2008 Övertagande av Edinburgh

I natt ska jag ifatt Göteborgs Symfoniker som idag lämnat Tyskland för kiltarnas hemvist, Skottland. 

Jag ska lösa av Magdalena som rapporterat från Tysklandsdelen av turnén. Edinburgh är nästa anhalt och det är där jag ska stråla samman med orkestern i morgon förmiddag för att överta Magdalenas eminenta rapportering från orkesterlivet on the road.

bild från Wikipedia

Edinburgh är ju som bekant huvudstaden i Skottland och jag ska försöka få några vettiga ord från orkesterns trombonist Peter McKinnon om hur han ställer sig till att spela på hemmaplan.

I övrigt hyser jag inga större förhoppningar om att få se något av Edinburghs rika historiska rester efter att ha läst hur tempot är i Magdalenas tidigare inlägg. Men – skulle jag dyka på något av intresse från denna Athens of the North som inte har med orkestern att göra så kanske det slinker in det också.

Mest av allt ser jag fram emot att få höra (och se) Martin Fröst som påfågel vilket jag tyvärr missade i juni. Detta kommer inte upplevas i Edinburgh då det är programmet med Copland som spelas där, men väl i London i Royal Albert Hall på onsdag. Jag får rysningar när jag tänker på det.

Nåväl – vi skrivs i Edinburgh!

/

Måns Pär Fogelberg