Publicerat 6 september 2008 Konserten i radio

Kvällens konsert som börjar klockan 20.00 är en del av MusikFest Berlin.

Mellan den 4 och 21 september gästar många Europas största orkestrar och dirigenter Philharmonie Berlin, bl.a så var Koninklijk Concertgebouworkest Amsterdam under ledning av Mariss Jansons här igår. De sov faktiskt på samma hotell som vi gjorde och promenerade enligt ögonvittnen i frack hela vägen från hotellet till konsertsalen. Möten i hotellobbyn igår gjorde gällande att musikervärlden är liten. Klarinettister visslande Mozartslingor och hälsade igenkännande på varandra.

Lite av branchfest kan man säga. I miniformat.

Övriga gäster på Musikfest är London Symphony Orchestra och Daniel Harding som kommer i morgon och Sir Simon Rattle som dirigerar Berliner Philharmoniker nästa vecka. Vi är i gott sällskap alltså.

För er som är nyfikna så kommer kvällens konsert gå på tysk radio som även finns att lyssna på via internet om jag inte förstår det fel.

Klicka här! för att komma till Deutschlandradio Kulturs hemsida. Till höger kan man klicka på LIVE STREAM och välja format. Lycka till!

Jag har sedan sist hunit passera Checkpoint Charlie samt äta en bit mat tillsammans med några av våra musiker som ytterligare berömde vår inhoppande dirigent Alexander Briger.

Nu håller vi tummarna för kvällens konsert.

På återskrivande

/ Måns Pär