Publicerat 27 oktober 2008 HOLA!

Nu äntligen har jag kommit ut i luften. Tack för alla bloggar Magdalena och jag hoppas att du har hittat hem till Ljungskile.

”Tänk på vilodagen ….” Några i orkestern vilade säkert då söndagen var fridag, här nere i Barcelona. En del andra hyrde cyklar och vespor för att få se så mycket som möjligt av staden, då den visade sig från sin bästa sida. Solsken och 25 grader Celsius. 

Själv åkte jag tillsammans med några andra till ett strövområde utanför Barcelona där vi säkert promenerade i nästan fem timmar. Gräset var grönt och frodigt så man kunde ha överseende med att det inte var lika långt på alla ställen. Dessutom fick man se upp med håligheter i gräset så man inte trampade snett. Dessa håligheter var dock utmärkta så risken var minimal. I vattendammar simmade änder omkring och skrattade åt oss. Man kan ju undra vad det var som var så roligt? Själv uppfattade jag ljud liknande hackspettar, men jag såg aldrig till några då jag ibland avvek från gruppen för att botanisera i skogen. På det hela taget var det en mycket trevlig, givande och social promenad. Friskvård i sin bästa form, tycker jag.

Palau Música Catalana, som konsertlokalen här heter, är liksom så många andra byggnader i den här staden, helt fantastisk. Man bygger så det knakar. Det ena värre än det andra.

La Sagrada Familia Foto: Anette Olsson

Orkestermedlemmarna ser på ytan mycket fräscha ut, efter två dagars solsken. Men en del leder och muskler börjar nog ömma lite efter ett sådant här intensivt turnerande. Den spanska slutspurten blir trots allt inget problem då orkestern är vältränad och rutinerad i sådana här sammanhang.

Trots varningar och förmaningar så har ett par tre stycken medlemmar råkat ut för de beryktade ficktjuvarna. En tröst i bedrövelsen är i alla fall att ingen kom till skada.

Eftersom man har så bråttom med språket, och i synnerhet det engelska, så vill man förkorta det mesta. Web log blir då blog och på svengelska blogg. Detta var min första och om ni inte har några invändningar, inte min sista.

Hoppas kunna återkomma på tisdag då det är Valencia som gäller.

Peter/