Publicerat 11 maj 2009 Hektisk vecka / Fantastisk vecka

Efter en helg med bejublade framföranden av Haydns Avskedssymfoni, Insomnia av Salonen och Beethovens femma så börjar nu en härlig vecka för alla på Göteborgs Symfoniker. Idag, måndag den 11 maj, drar vi ut till Hammarkullen för att ge två konserter av Beethoves femma med Gustavo Dudamel som dirigent.

I morgon kommer Cecilia Bartoli på besök, och då får vår orkester välbehövd vila medan Orchestra de Scintilla gör henne sällskap på vår scen. Sedan på onsdag kommer Leonidas Kavakos hit för att sätta Tjajkovskijs violinkonsert med GSO och Dudamel på kvällen.
Dagen därpå är det vila igen för GSO då Renée Fleming kommer hit med egen orkester. Fredag åker vi till Stockholm för konsert i Stockholms Konserthus på lördag.

Låter det som ett normalt arbetsschema?

Låter det som ett program för en stad av Göteborgs storlek? Nej. Ärligt talat så avundas New York oss hela maj månads utbud. För det är fantastiskt! Hoppas ni har en möjlighet att ta del av det!

/
Måns Pär