Publicerat 14 maj 2009 Avkoppling och uppkoppling

Igår kväll var sista framförandet av Beethovens femma i Göteborg. Och med vilket dunder femman tackade för sig för denna gång. Hela konserten  var eldig. Salonens Insomnia som är storartad i sig fick sällskap av Leonidas Kavakos extrema stråkföring i Tjajkovskijs violinkonsert före paus. Och om vi börjar med att konstatera att stora delar av publiken inte är nybörjare utan kan sin konsertliturgi, så måste Kavakos ha satt dem i extas när det utbryter spontana applådåskor redan efter andra satsen.

Efter paus fick jag stifta bekantskap med Beethoven från scenen. Jag hade fått tillstånd att filma och stod med kameran vid slagverkarna. En ny konsertupplevelse kan jag intyga.

Idag är det avkoppling för orkestern och i morgon bär det av till Sthlm för konsert på lördag. Rapporter därifrån kommer så fort jag har fått uppkopplingen att funka. Till dess kan ni hålla tillgodo med denna lilla film från besöket i Hammarkullen.