Publicerat 15 maj 2009 På resande fot

Så är då hela orkestern med bihang på väg mot Sthlm.

dsc_0002

På perrongen möter Tryggve och Sven alla musiker och delar ut biljetter. Sven är vår ständige researrangör som vet hur man förflyttar och inkvarterar en orkester. Tryggve är biträdande orkesterchef och den som planerat hela turnén.

dsc_0005

 

Med på resan är Kenneth M Linton som varit ambassadör för GSO under de senaste två säsongerna. Han har tagit med vänner och kollegor till våra provabonnemang och på så sätt hjälpt oss frälsa nybörjare i den klassiska musiken. Förutom detta har han även skrivit artiklar och på alla andra sätt varit en fantastisk ambassadör för vår verksamhet. Därför tackar vi Kenneth genom att låta honom följa med på denna lilla turné.

”Ett fantastiskt erbjudande, gud så roligt”, var hans första kommentar. Han tog chansen att lära känna orkestern direkt  och passade på att få en genomgång av notbildens olika krumelurer av orkesterns violast Magnus Lundén redan under resan.

dsc_0008

Mer om hans upplevelser kommer ni kunna läsa här senare. Själv har jag ägnat resan åt samtal med solocellisten Claes Gunnarsson. Förutom diskussioner om bottenfärg på båtar och solpanel på sommarstugor så har vi hunnit dryfta Järvis dirigentkonst och humör.

Dessutom har orkestern just fått nästa säsongs arbetsschema och repertoar vilket också resulterar i spontana utrop.

”Dudamel, Neeme Järvi, Herbert Blomstedt och Sir Simon Rattle! Vilken jäkla start på hösten!” Och så är det kan jag säga. Det är en väldigt fin höst som släpps den 30 maj. Men först ska vi klara av våren.

På återskrivande

/Måns Pär