Publicerat 16 maj 2009 Försnack och Göteborg Plus

Klockan är tolv på dagen och mottagningen för Göteborg som stad på Sergel Plaza börjar. Göran Johansson, Leif Nilsson och ett helt gäng av profiler är här och berättar för stockholmarna om samarbeten och satsningar som Gbg gör på kultur och idrott.

dsc_0018

Leif Mannerström serverar mat från havet och fotboll, och Dudamels betydelse för människor i mindre lyckligt lottade områden presenteras. När man hör det så här så inser man hur otroligt det är att lilla Göteborg (ur ett Europeiskt perspektiv) har ett så fantastiskt utbud.

dsc00208

Hela tillställningen får krydda av Sveriges största kulturskägg, Leif Pagrotsky, och känslan av att vi ska gå på en förhoppningsvis storslagen konsert.

Jag är nervös. har orkestern krut kvar efter den gångna veckan? Har Dudamel energi och ork att uppbåda för att köra deta race ytterligare en gång?

Vi får se. Nu ska vi springa till konserten.