Publicerat 21 september 2009 Snart är vi i Hamburg!

p9210003

Orkestern finslipar inför avfärd, adresslappar klistras på väskor och   lådor, förväntningarna stiger! Efter en säsongsstart som denna med   idel utsålda hus och världsstjärnor på pulten tror jag orkestern är       mer redo än någonsin att möta en kräsen internationell publik. Som före detta musiker, jag slutade spela i orkestern i januari 1994, är det fantastiskt att få delta igen, men på ett annat sätt. Jag ska försöka förmedla intryck och  känslor för er som läser bloggen på ett sätt jag hoppas ger en bild av vad turnerande verkligen är. Hårt arbete, anspänning inför mötet  med publik. Hemma får man äta när det passar, sova när man  behöver. Nu kanske det blir tvärtom samtidigt som prestationen ska  vara på topp. Men tro mig, i detta gänget finns en förmåga till  koncentration och fokusering även om förutsättningarna är svåra.  Publiken bryr sig inte ett dugg om tåget var försenat, om flygmaten var oätlig eller om hotellet inte hade rummen färdiga vid ankomst. De vill ha en musikupplevelse i särklass, och det ska de få!

Urban Ward