Publicerat 23 september 2009 På tåget mot Bonn

tina1Efter en kort natt, konserten var lång och med mingel efteråt och transport till hotellet blev det inte så många timmar kvar till sömn. Men med gårdagens succé i färskt minne kommer energin ändå. Har man roligt orkar man mycket! Nu sitter hela gänget på tåget mellan Hamburg och Bonn, en sträcka på c:a 45 mil. Tyskland är ett stort land, det vet vi som då och då bilar genom landet. Vi har två vagnar i stort sett för oss själva längst fram i tåget. Vissa vilar, andra dricker kaffe och pratar och en violinist får en TNS-behandling av vår egen sjukgymnast Ute Bergström.  Just violinister har en arbetsställning som kan ge besvär, inte minst på grund av att de spelar hela tiden, så är stora delar av repertoaren helt enkelt komponerad. Och varför inte utnyttja restiden till att komma fram i bättre form än när man åkte? Birgit Mellgren (i turkosfärgad tröja) birgitär kultursponsringsansvarig på Volvo och åker med på i princip alla turnéer Göteborg Symfoniker gör. Volvo finns ju i hela världen och Birgit ser till att rätt personer blir inbjudna till konserterna. Vi är glada att kunna bidra med vår konst och att Volvo väljer att representra med Göteborgs Symfoniker. Om inte Volvo gått in i början på 80-talet med sin medvetna satsning på att bygga ut orkestern och aktivt stötta turnerandet kanske vi inte varit i väg på den här turnén? Bredvid Birgit hittar vi Marie-Louise Ljung, ansvarig för sponsring inom Göteborgs Symfoniker.  Ett tufft arbete i finanskristider, men faktum är att allt inte går nedåt. Marie-Louise har hittat nya sponsorer på sista tiden och det är förstås mycket välkommet! Sven Eriksson kommer från resebranschen och har i många år organiserat allt kring resandet. Det inte Sven vet om flyg och hotell behöver man inte veta. Med tiden tror jag han också blivit en expert på hur människor i grupp agerar. Ken Johns är podieansvarig och ser till att all logostik i de olika husen fungerar. Alla instrument ska lastas eller lossas, podiet ska dukas, omklädningsrum ska finnas och märkas upp. I många hus är det trångt och besvärligt, men allt måste vara på plats när orkestern kommer. Ingen jobbar senare eftersom allt ska lastas efter konserten. Ken om någon kan behöva ta sig en tupplur.         Skrivet alldeles nyss ombord, Urban Ward 

sven-ken