Publicerat 24 september 2009 Beethoven på hemmaplan

bira1birstefNog är det litet kaxigt att som svensk orkester öppna konserten med Beethovens 1:a i Bonn, eller hur? Men är det Beethoven-fest så är det, det var vad de ville ha och det fick de också. Birgit Mellgren från Volvo träffade Stefan Sönchen, VD för Volvo Truck Center Nord-West, en av de viktigaste återförsäljarna med ett flertal anläggningar i norvästra Tyskland. Han hade tagit med sig sina bästa kunder och återförsäljare till Beethoven-halle där det minglades före konserten. Birgit var självklart toppform när lastvagnar och symfonisk musik så självklart hör ihop! Efter symfonin spelades Mahler-sångerna med Anna Larsson som solist. I orkestern sitter Björn Bohlin med sitt engelska horn. Han har många fina solo-inpass i sångerna och blev med rätta hyllad på podiet men också efteråt av sina kolleger som langade fram en kall hyllningspilsner på momangen. Det är arbetskamrater det! Här skulle en film klippts in, men tekniken (alltså jag) klararde det inte nu i natt. Hoppas det går i morgon, den visar den applådåska och det vrål som kom efter det sista extranumret. I kväll spelades allt som allt tre extranummer, så det gick nog ganska bra i Bonn också! Nu i säng, i morgon vidare till Amsterdam och Het Concertgebouw!    Urban Ward