Publicerat 24 september 2009 På väg till Amsterdam

martnico

Morten Agerup, tuba, och Nicola Boruvka, violin, i väntan på avfärd med bussar från hotellet i Bonn till Köln där vi ska byta till tåg. Småregningt och litet grått, annars har det varit ljummen skön sensommarvärme hittills på turnén.

alm1

Ombord på bussen kollar Jan Alm, kontrabasist, in sista filmklippet från gårdagens konsert på Youtube. Turnén kan följas på Facebook, Youtube, Twitter och som blogg, det är där du läser just nu. Vi som jobbar med kommunikation på Göteborgs Symfoniker AB försöker ligga i framkant vad det gäller nya medier och i synnerhet sociala sådana. Det ligger i tiden och det får inte hända att den som vill nå oss eller veta mer inte ska få göra det på nätet. Men, och det är ett viktigt men, vi kommer alltid att prioritera det personliga mötet. Att kunna köpa en biljett över disk av någon på vårt biljettkontor är uppskattat och för många det enda tänkbara sättet. Våra medarbetare på biljettkontoret får också välförtjänt uppskattning av många av våra kunder! Den

dom

debatt som uppstått kring Västtrafiks nya biljettsystem som upplevs krångligt och svårt att hantera är en bra utgångspunkt för hur det inte ska upplevas. Jag har använt tunnelbana i både Berlin och Hamburg, enkelt att förstå, billigt och framförallt lätt att köpa en biljett. Egentligen ganska självklart, eller hur? Nog om detta, i Köln fanns det tid innan tåget gick och många av oss passade på att titta in i Kölner Dom, mäktigt och rogivnade även om det bara var ett kort ögonblick därinne. På perrongen står Lars Mårtensson,

lars-m

viola, och väntar på tåget. Vi är båda entusiastiska tågåkare och minns den tiden när det var självklart att ta tåget när man skulle ut i Europa. Med tanke på köerna på Autobahn och krånglet och väntetiderna när man flyger tror vi båda på detta sätt att resa! Just nu i Utrecht, snart framme i Amsterdam. Här kommer en kär gammal vän till orkestern att sitta i publiken i kväll, nämligen Neeme Järvi. Hoppas kunna blogga om det mötet senare!

Urban Ward