Publicerat 26 september 2009 Final i Bryssel

gu2gu1gu3Tack Gustavo Dudamel för en fantastisk turné! Hur man än gör så går det inte att utesluta superlativerna när man ska beskriva vad som händer när Gustavo Dudamel leder sitt band genom Europa. Hamburg, Bonn, Amsterdam och avslutning i kväll i Bryssel. Ett helt gäng fans väntade tålmodigt mitt bland kontrabaslådor och musiker som byte från konsertklädsel till civila kläder på att han skulle komma ut från sin loge. Och så tar han en annan väg! Ryktet går och alla rusar iväg till baren där orkestern bjuds på avskedsdrink av Gustavo. Skriva autografer, låta sig fotograferas med fans, rop och skrik. Det är en sällsynt företeelse i den klassiska musikvärlden att ett helt gäng unga (i det här fallet mest damer) står som på nålar och väntar på sin idol. Men de får löngu4 för mödan, Gustavo är generös och alla får autografer och bilder. Sedan tacktal och skål med orkestern, nu dröjer det innan han kommer till Göteborg gu5igen. Men den som väntar på något o.s.v. En framtidsman för Göteborgs Symfoniker, Gustavo Dudamel!  Tack alla som läst detta enkla bloggande, ett nöje att skriva när verksamheten är så här!  Urban Ward