Publicerat 5 januari 2010 Kanarieöarna nästa!

Auditorio Santa Cruz

De flesta förknippar nog Kanarieöarna med sol och bad och turism i övermått, finns det något mer? Ett kulturliv med klassisk musik? Jodå, Gran Ganarias Filharmoniska orkester och Teneriffas Symfoniorkester är två professionella symfoniorkestrar på öarna som ger regelbundna konserter, men ännu mer kända är nog festivalerna, en operafestival och en musikfestival, den som GSO nu kommer att delta i. Nivån är högsta internationella med orkestrar som Staatskapelle Dresden och London Philharmonic Orchestra som gäster i årets festival. Läs mer här: http://www.festivaldecanarias.com/festival_2010/index.php. Men det låter ändå litet som om GSO ska på semester, eller hur? Om det så väl vore, nej återigen är det hårt arbete som gäller. Dag 1 resa, dag 2 & 3  repetitioner och konserter med olika program, dag 3 resa, repetition och konsert, dag 4 repetition och konsert, dag 5 hem till kylan! Två konserter på Teneriffa och två på Gran Canaria. Repetitioner och förflyttningar mellan öarna (båt!) skapar som ni ser inte så många luckor i schemat, men blir det så att väder och tid tillåter utlovar jag badbilder på symfoniker! Gustavo Dudamel dirigerar, Leif Ove Andsnes är solist och det är mer än tillräckligt för att fylla salarna! Så är det också i Göteborg innan avresa, när detta skrivs är konserten den 15 januari utsåld men den 13:e kan de som snabbar sig fortfarande skaffa sig en biljett! Vi reser med ett digert program med som sig bör nordisk profil. Nielsens 4:a och Sibelius 2:a, ryggradsmusik för GSO. Men också Beethovens 6:a och Rachmaninovs 4:e pianokonsert. Och dessutom ett nyskrivet verk beställt av GSO, Rituales Amerindios komponerat av Esteban Benzecry, argentinsk tonsättare, läs mer här: http://estebanbenzecry.com/eng/. Vi spelar den 18 & 19 januari i Santa Cruz på Teneriffa och den 20 & 21 januari i Las Palmas, Gran Canaria. Dags att återigen visa musklerna i hård konkurrens, vi är taggade, ska ni med? Följ oss lättast via bloggen här eller kolla restresor!    Urban Ward               Bilden då ? Konserthuset i Santa Cruz!