Publicerat 15 januari 2010 Turnéprogram nr 2 färdigrepeterat

I kväll ges möjligheten att ytterligare en gång höra GSO, Dudamel och Andsnes inför avresan. Kvällens konsert ges med särskild tanke på jordbävningens offer i Haiti och en insamling görs i samband med konserten till Läkare utan gränser. Konserten kommer att inledas med att Gustavo Dudamel berättar att Esteban Benzecry tillägnar jordbävningens offer sitt verk Rituales Amerindios, därefter får musiken vara det sätt vi uttrycker våra känslor med i kväll. Musikens förmåga att beskriva känslor saknar gränser och kan svårligen översättas till ord. Ibland hör man talesättet att en bild säger mer än tusen ord. Musik kan i sin tur ge upphov till tusentals bilder, tolkningarna är alltid våra egna och antalet känslor oändligt. Vi hoppas på en fin konsert inför turnén till Kanarieöarna, fylld av känslor och engagemang!   Urban Ward